Ung aalborgenser dyster om guld ved ungdoms-OL

Fotograf: Amanda Bødker

Den 17-årige aalborgensiske cykelrytter Sofie Heby Pedersen er i disse dage i Buenos Aires, hvor hun skal forsøge at vinde guld ved ungdoms-OL i cykling.

Det er to år siden, at der blev dystet om de hæderkronede olympiske titler i Rio de Janeiro, og vi skal vente yderligere to år, før der igen konkurreres om det ædleste metal ved OL i Tokyo 2020. Der er dog en løsning, hvis man har brug for at få afløb fra sine OL-abstinenser, da der i disse dage afholdes ungdoms-OL i Buenos Aires.

Fra den 6. oktober til og med den 18. skal unge atleter fra alle kontinenter i verden dyste om at blive olympisk mester i de forskellige discipliner. Danmark har sendt 12 håbefulde unge atleter af sted, og Aalborg er repræsenteret af den 17-årige cykelrytter Sofie Heby Pedersen, der stiller op i kvindernes kombinerede cykling.

Den rytter der får flest point, vinder guldet

OL-disciplinen som den danske rytter fra Aalborg Mountainbikeklub stiller op i, er i et andet format end det vi er vant til at se fra cykling herhjemme. Det betyder, at hvis Sofie Heby Pedersen kører først over målstregen, når den første disciplin begynder den 13. oktober, så får hun altså ikke nogen guldmedalje.

Kvindernes kombinerede cykling afgøres via fem discipliner, og her får rytterne point alt efter hvor godt de placerer sig i hvert løb. Når alle fem konkurrencer er overstået, vil den rytter med flest point blive kåret som vinder og dermed overrakt en guldmedalje.

Den tredobbelte Danmarksmester skal køre henholdsvis tre landevejsløb samt to mountainbikeløb. Den første konkurrence starter på lørdag, og der tages hul på den sidste og afgørende konkurrence onsdag den 13. oktober.

Der er gratis livestream til ungdoms-OL i Buenos Aires på Youtube, men det vides endnu ikke, om de kommer til at transmittere de cykelløb, hvor Sofie Heby Pedersen stiller op. Du kan findes den officielle OL-kanal her, hvor der er livestream til og med afslutningsceremonien.

Her fra redaktionen krydser vi fingre for Sofie, og håber at hun kan hive guldet med hjem til Aalborg.