Jakob Ahlmann har lagt landsholdsdrømmen på hylden

Foto: AaBSport

Den 27-årige AaB-back Jakob Ahlmann, har lagt tankerne omkring flere A-landskampe på hylden, men han drømmer stadig om at få muligheden for et ophold i udlandet.

Jakob Ahlmann er det man kan kalde en rigtig klubmand. Foruden en kort afstikker i ungdomsårene til FC Midtjylland, har Jakob Ahlmann i hele sin seniorkarriere tørnet ud for AaB. Debuten fik han i 2009, da han var 18 år gammel, og her ni år senere er han fortsat fast mand på venstrebacken.

Talentet har alle dage været lysende klart, og derfor har nordjyden også været en fast del af de forskellige U-landshold. Det kulminerede i sommeren 2014 med en udtagelse til A-landsholdet, og her gik det så galt.

AaB-spilleren blev ramt af en korsbåndsskade, der holdt ham ude i lidt mere end halvandet år. En skade der kom på det værst tænkelige tidspunkt, og som også forpurrede en mulighed for et skifte til udlandet.

”Jeg havde hørt fra min agent, at der var følere ude på mig, og en del interesse fra flere forskellige klubber. Det skræmmer dog de fleste klubber væk, når man bliver ramt af en korsbåndsskade, og det var også tilfældet her,” lyder det fra Jakob Ahlmann.

Ved du hvilke klubber, der var ude efter dig?

”Nej. Jeg spurgte faktisk aldrig min agent om det. Jeg er nok klar over, at det ikke ligefrem var Barcelona, der stod klar med en stor kontrakt, så det har formentlig været klubber fra enten Holland eller Belgien. Men jeg er ikke sikker,” lyder det fra AaB-spilleren.

En plads på landsholdet er nok kørt

Det er alment kendt, at en karriere for en fodboldspiller kan være yderst uforudsigelig. Det ene øjeblik kan man stå foran et skifte til en storklub, og det andet øjeblik kan man blive ramt af en hård tackling og blive erklæret fodboldinvalid.

Så galt er det heldigvis ikke gået for Jakob Ahlmann, og i dag føler han sig mentalt ovenpå, efter en længere periode uden skader.

”Mentalt har jeg det rigtig godt. Jeg fik en lille bruskskade, mens jeg var med ligalandsholdet i Abu Dhabi, men det gik hurtigt over. Det tog en måned, og jeg har prøvet det, der er langt værre. I samme måned blev jeg også far, så der var noget andet at give sig til i den trælse tid,” lyder det fra Ahlmann.

Skaderne har han lagt bag sig, men kort inden korsbåndsskaden i 2014, havde han netop fået sin debut for A-landsholdet i en kamp mod Ungarn. Selvom Jakob Ahlmann kort fik smagt på, hvordan det føles at repræsentere det danske landshold, så føler han, at hans chance i rødt og hvidt er forbi.

”Inderst inde føler jeg nok, at løbet er kørt. Hareide har en god ide om, hvem han satser på. Selvom jeg var med ligalandsholdet tidligere på året, så forventer jeg ikke, at det giver afkast i landsholdsudtagelse. Kan jeg holde mig skadesfri, og levere varen, så skal jeg nok få en indkaldelse, hvis han vurderer jeg er dygtig nok til at komme med,” lyder det fra AaB-spilleren, der føler konkurrencen om pladsen er hård.

”Ærligt så er det ikke noget, jeg bruger tid på at tænke over. Dem der er foran mig, spiller i store klubber, og de præsterer fint. Så der er nok et stykke vej for at slå dem af,” fortæller forsvarsspilleren.

Jakob Ahlmann er dog bevidst om, hvor det er, at han skal forbedre sig, hvis han på nogen måde skal gøre sig forhåbninger om at få en plads blandt Åge Hareides udvalgte.

”Jeg er bevidst om, at jeg skal være mere afgørende i kampene. Det er jeg nødt til, hvis han skal lægge mærke til mig. Landsholdet har dog ikke fyldt noget de sidste år. Det gjorde det, da jeg blev skadet, men det er ikke noget, jeg har tænkt over siden,” konstaterer forsvarsspilleren.

Foto: AaBSport

Bliver jeg skadet om et halvt år, kan jeg ikke bruge den ambition alligevel

Om tre måneder fylder Jakob Ahlmann 28 år, og dermed træder han snart ind i fodboldkarrierens efterår. Ambitioner har han, men han er ikke glad for at snakke om dem, når man aldrig ved, hvad der pludselig kan komme til at ske for en fodboldspiller.

”Det er blevet lidt en kæphest at snakke om. Som ung har man jo store ambitioner, jeg fik landsholdsdebut og man kunne det hele, og pludselig blev jeg ramt af en skade. Derefter har jeg forsøgt at snakke så lidt som muligt om det, da det er en ting, der kan blive vendt på hovedet så hurtigt. Jeg kan sagtens stå og sige til dig, at jeg har en ambition om at komme til udlandet, men bliver jeg skadet om et halvt år, så kan jeg ikke bruge den ambition alligevel,” lyder det fra Ahlmann der uddyber

”Derfor tager jeg det dag for dag, uge for uge og fokuserer udelukkende på klubben. Nu vil jeg præstere i AaB og så må vi se hvad der sker. Hvis jeg skal prøve noget andet end AaB, så skal det også ske indenfor de næste par år, med den alder jeg har. Ambitionerne om at tage et skridt op, har jeg ikke lagt på hylden, men et klubskifte er ikke noget, jeg tænker over i dagligdagen, men det er et af mine mål at få muligheden,” slutter AaB-spilleren.

Jakob Ahlmann og resten af AaB-truppen skal næste gang i aktion den 7. oktober, hvor Brøndby kommer på besøg.