Aalborg Lufthavn først med ny teknologi i Danmark

Nu bliver det lettere og mere bekvemt at komme igennem sikkerhedskontrollen i Aalborg Lufthavn, da man som passager fra i dag ikke længere behøver tage sine elektroniske enheder op af sin håndbagage - noget som ellers har været en fast procedure.

Aalborg Lufthavn har som den første lufthavn i Danmark valgt at implementere EU Security Standard C2 i X-Ray maskinerne i sikkerhedskontrollen for håndbagage og persontjek. For rejsende i Aalborg Lufthavn betyder det, at man kan lade elektronikken - herunder; bærbare computere, tablets, mobiltelefoner og kameraer ligge i sin håndbagage. Det giver et hurtigere tjek, for nu skal passageren kun gøre tre lette ting: Tømme lommerne, tage jakken af og eventuelt tage væske op af håndbagagen.  

"Vi er de første i Danmark og nogle af de første i Europa, som har taget den nyeste teknologi i brug. Fra i dag kan vi tilbyde vores passagerer at lade deres elektroniske udstyr forblive i tasken, når de går igennem sikkerhedskontrollen. Dette er, sammen med vores nye fremskudte boarding card check, med til at skabe endnu bedre flow for vores passagerer," fortæller Sikkerhedschef i Aalborg Lufthavn, Søren Bjerg.

Den nyeste teknologi

I Aalborg Lufthavn arbejdes der kontinuerligt med at skabe det bedste flow for passagererne, når de går igennem sikkerhedskontrollen. Derfor anvendes nu den nyeste teknologi, som sikrer, at passagererne kan lade deres elektroniske udstyr forblive i deres tasker. Det eneste tilfælde, hvor passageren skal have noget op af håndbagagen, er når der medbringes væske.

"Den nye security standard, som vi fra i dag opererer med i Aalborg Lufthavn, C2 standarden, tilsikrer nu, at vi i en og samme arbejdsgang kan gennemlyse håndbagagen samt detektere for sprængstoffer, også selvom større elektronisk udstyr er placeret i tasken," siger Søren Bjerg og fortsætter: "Det letter forberedelsestiden for passagererne, og giver et meget mere harmonisk flow. De behøver ikke længere at bruge to til tre kasser, som er svære at håndtere. Og boarding card er kontrolleret inden de kommer ind."

Leverandøren af det nye C2 udstyr i Aalborg Lufthavn, er Houlberg Instrumentering og Smiths Detection¸ og Direktør, Michael Lynenskjold, siger: "Det har været et spændende projektforløb med fokus på passagerens oplevelse samtidig med at gældende EU- regler naturligvis skal overholdes. Vi ser meget frem til at følge den fulde implementering i Aalborg Lufthavn."