Aalborg Universitet er nu blandt verdens 200 bedste universiteter

På en ny udgave af en prestigefuld rangliste tager Aalborg Universitet et solidt spring frem til nummer 194 i verden.

Siden 2004 har The World University Rankings været blandt de mest anerkendte ranglister for alverdens universiteter. På den nyeste liste træder Aalborg Universitet nu for første gang ind i den fornemme top 200-liste over verdens bedste universiteter.

"Alle medarbejdere kan være stolte over at have bidraget til, at universitetets strategiske satsning ”Viden for verden” gør en forskel. En forskel, der nu kan aflæses i rankingen af Aalborg Universitet," siger rektor Per Michael Johansen.

Rangeringen bygger blandt andet på nøgletal og vurderinger af undervisning, forskning, internationalt udsyn, omdømme og citationer i videnskabelige tidsskrifter.

Oxford i top

Aalborg Universitet er tidligere blevet placeret helt i top i undersøgelser af kvaliteten af uddannelser, på rangeringslister for yngre universiteter og på ingeniørfeltet. Men det er noget helt nyt, at universitet er med i verdenstoppen i form af top 200-listen på tværs af alle parametre og verdensdele.

"Aalborg Universitet går frem, fordi vores forskning bliver brugt ude i verden. Det kan vi se i antallet af citationer. Det glæder mig meget, at universitet er stærkt både på forsknings-og på uddannelsessiden, siger rektor Per Michael Johansen.

Det højest rangerede danske universitet er Københavns Universitet, som ligger nummer 116, men skarpt forfulgt af Aarhus Universitet på 123-pladsen. Danmarks Tekniske Universitet (DTU) er placeret som nummer 163.

Helt til tops på listen finder man de to engelske traditionsrige universiteter: Oxford og Cambridge. På tredjepladsen ligger amerikanske Stanford.