AaB sender Superligatruppen hjem

Superligatruppen sendes hjem.

AaB har fra i dag sendt Superligatruppen hjem på lønkompensationsordningen.

20. marts sendte AaB A/S hovedparten af sine ansatte hjem. Hjemsendelsen gælder som udgangspunkt så længe, regeringen har påbudt en skærpet færden og opmærksomhed for at undgå spredning af pandemien Covid-19 – i daglig tale coronavirus.

Og efter i tre uger via guidelines fra fysisk træner Ashley Tootle at have trænet selvstændigt eller to og to er spillertruppen nu også sendt hjem på ubestemt tid.

AaB’s administrerende direktør Thomas Bælum forklarer:

"Vi respekterer Divisionsforeningens udmelding i sidste uge, men vi har fra vores side vurderet, at det hverken giver mening nok rent sportsligt eller ud fra et sundhedsmæssigt perspektiv at lade vores spillere træne i de ganske vist tilladte grupper af otte spillere, hvorfor vi i stedet indtil videre har valgt at sende dem hjem."

"Vores vigtigste udfordring lige nu er sammen med den øvrige befolkning at få bremset smitten, så vi alle hurtigst muligt kan vende tilbage til hverdagen og for vores vedkommende komme i gang med at spille fodbold igen hurtigst muligt," konstaterer Thomas Bælum.

"Vi ved, at spillerne har en god grundform, og at de også vil holde den ved lige i de kommende uger, men vi har selvfølgelig ikke længere krav på det. Det er op til den enkelte at være disciplineret omkring den del, og det har vi fuld tiltro til, "siger Thomas Bælum.

Spillerne vil i perioden, med støtte fra regeringens trepartsordning, få udbetalt fuld løn og kan kaldes tilbage med dags varsel, når situationen omkring coronavirus og anvisningerne fra myndighederne ændrer sig til det bedre.

Ordningen omfatter udover Superligatruppen også fortsat størstedelen af trænerstaben omkring både Superligatruppen og AaB Talent. Ligeledes gælder ordningen langt hovedparten af de administrative medarbejdere i AaB.