Økonomi i ruiner: Taber 1.744 kroner om dagen

Mattias har virkelig fået noget at tænke over, da han finder ud af, at han taber penge på at gå på arbejde. Foto: TV3

I Aalborg ligger en lille café, som trænger til hjælp, den kører nemlig slet ikke rundt, da forretningen udelukkende er baseret på deal-gæster.

Derfor lægger Med kniven for struben vejen forbi Aalborg, og kokken Thomas Castberg vil forsøge at rette op på caféen, så den måske kan nå at blive reddet.

Alt er færdigfabrikeret

Caféen drives og ejes af Mattis, som starter ud med at servere Castberg et måltid, men Castberg er virkelig ikke tilfreds med det mad, som han får serveret hos Mattias. Faktisk går han så langt, som at kalde det færdiglavet hundeæde.

”Hvis der findes nogen gastronomiske guder, vil de lige nu forsage det her færdiglavede hundeæde,” siger en tydelig irriteret Castberg til Mattias.

Castberg kan smage at maden er færdiglavet og præfabrikeret, og det kan ifølge ham smages. Og der kan ikke være Aalborgs bedste burger.

Castberg spørger ind til, hvad Mattias brænder for, og der indrømmer Mattias også, at han aldrig har været en mad- eller vinnørd.

Han vil bare give gæsterne en god oplevelse. Så det er uden den brændende kærlighed for maden, at de har åbnet caféen.

Virksomheden lever kun på deals

Det er ikke kun maden der halter i den lille café – økonomien er også ved at stoppe eventyret. Caféen får nemlig stort set kun indtjening fra deals, hvor folk får rabat.

Hvor man normalt bruger deals for at trække kunder til, og skabe opmærksomhed omkring en forretning, så er hele Mattias’ cafés økonomi næsten basseret på deals.

Der er næsten ingen der kommer i butikken, uden at de har fået rabat, og hvor Mattias troede at det kun var halvdelen viser det sig, at det næsten er alle der har en deal med i baglommen.

Mattias’ mor står for økonomien, men det er Mattias selv der skal holde styr på det.

Taber 1.744 kroner om dagen

Castberg observer, at der er mange mennesker i caféen, men som han frygtede, så er det ikke fordi maden er god, men på grund af en deal.

Desværre kan de også regne ud, at der er underskud på grund af de mange deals, faktisk kan de se på regnestykket, at de taber 1744 kroner om dagen.

De betaler altså for at gå på arbejde. Som Castberg udlægger det så kunne Mattias ligeså godt gå ud og stille sig i døren og give folk penge, og så gå hjem, for så var de fri for at arbejde.

Mattias er virkelig frustreret, og der skal virkelig omlægges noget for at caféen kommer på ret køl.

Om den kan reddes kan ses i aften på ViasPlay og TV3.