Nordjysk løve overtager Hummel-milliardærs sæde i populært tv-program

Foto: DR

Christian Stadil takker af og giver stafetten videre til den frederikshavnske iværksætter og virksomhedsejer Jacob Risgaard.

Når femte sæson af 'Løvens Hule' toner frem til næste år, bliver det med en enkelt udskiftning i løvehulen. Efter fire sæsoner takker Christian Stadil af og giver stafetten videre til iværksætter og virksomhedsejer Jacob Risgaard.

Det seneste medlem af ’Løvens Hule’ Jacob Risgaard bor i Frederikshavn og driver sammen med sin kompagnon Mark Nielsen virksomheden Coolshop i Aalborg. På trods af en udfordrende barndom og nogle turbulente år i folkeskolen, har Risgaard kæmpet sig op til at være en succesfuld forretningsmand og er i dag medejer af en række virksomheder indenfor bolig, software, robotter/tech, logistik, engros og medier. Siden 1996 har Jacob beskæftiget sig med e-handel og holder løbende foredrag om at skabe et internationalt brand for få midler.

Om sin kommende medvirken i ’Løvens Hule’ siger Jacob Risgaard:

-Det lå bestemt ikke i kortene, at jeg skulle være virksomhedsejer og foredragsholder. På trods af en skæv skolestart og lidt for meget ballade på Frederikshavns gadehjørner kom jeg tilbage på sporet, fordi jeg mødte nogle mennesker, der troede på mig. Det gav blod på tanden og nye ideer og investeringer blev med tiden til solide forretninger. Jeg glæder mig til at kunne dele ud af mine erfaringer sammen med et stærkt hold i ’Løvens Hule’, som jeg gennem alle sæsoner har fulgt med stor interesse, siger Jacob Risgaard.

En stor inspiration

"Siden 2015 har jeg med den største fornøjelse været en del af ’Løvens Hule’. Det har været en stor inspiration og givet et kæmpe energiboost at møde så mange kreative og passionerede iværksættere gennem årene. At det så også er lykkedes at slå nogle investeringsrekorder i forløbet er jo bare et plus. Forhåbentlig bliver de slået af andre over de næste sæsoner. Det har været rørende at mærke iværksætternes enorme gejst for og vilje til at få realiseret deres idéer. Men med barn nummer fire på vej og en travl forretning i egne rækker, var det et godt tidspunkt at sige tak for denne gang på. Og af den grund træder jeg ud af Løvens Hule. Det er med den største glæde og positive forventning, at jeg nu overlader stolen til Jacob Risgaard," siger den afgående løve Christian Stadil.

Han har i løbet af alle sæsoner investeret i alt 7.700.000 kroner på tv i 'Løvens Hule'.

Redaktøren i DR for 'Løvens Hule', Stine Preem, siger:

"De sidste fire sæsoner af ’Løvens Hule’ har Christian Stadil med sit kæmpe engagement og sin ballast som investor gjort os klogere på, hvordan iværksætteri får de bedste betingelser. Vi har værdsat Stadils mange skarpe råd og kvalificerede indspark og med hans passionerede tilgang, har han bidraget til at forløse et hav af iværksætterdrømme. Jeg har fuld forståelse for, at Stadil træder ud af løvehulen netop nu og glæder mig meget til at få Jacob Risgaard med ombord, der med sin særlige historik, baggrund og karrieremæssige profil kan tilføre et nyt perspektiv på de mange kommende idéer, seerne bliver præsenteret for i næste sæson."

Nye medvirkende

Netop nu søger DR medvirkende til den kommende sæson af ’Løvens Hule’, hvor nye iværksættere får chancen for at præsentere deres forretningsideer for det kommende hold af løver, der altså fremover kommer til at bestå af Jacob Risgaard, Mia Wagner, Jesper Buch, Jan Dal Lehrmann og Peter Warnøe.