Dronningen sætter stopper for Harry og Meghans nye liv

Dronningens vilje er svær at gå imod. Foto: Shutterstock

Dronning Elizabeth har sat en midlertidig stopper for parrets nye liv. De får ikke lov til at trække sig tilbage fra kongehusets officielle pligter endnu.

Der har været skrevet vidt og bredt om prins Harry og hertuginde Meghans beslutning om at træde tilbage som fremtrædende medlemmer af det britske kongehus. Det hele ser dog ud til at være gået på plads, men nu melder en ny forhindring sig på banen. Og det er en af den slags, der er svært at undgå. Det er nemlig prinsens bedstemor dronning Elizabeth, der beder det unge par om at tage en pause fra deres nye liv. 

Dronningen Elizabeth har nemlig anmodet om, at Harry og Meghan deltager i den årlige Commonwealth Service næste måned. Her vil resten af den kongelige familie også være til stede. Derudover vil repræsentanter for regeringerne i de 53 medlemslande være med, når de alle samles i Westminster Abbey til en times begivenheden om eftermiddagen 9. marts. 

Det betyder et midlertidigt stop for parrets nye livsstil, hvor de prøver at trække sig tilbage fra mediernes søgelys og har en ambition om, at de vil tjene deres egne penge istedet for at leve af den appangage, som deres royale titler giver dem adgang til.

På vej mod endeligt stop

Prins Harry og hertuginde Meghan deltog også sidste år i begivenheden. Her var hertuginden højgravid med deres søn Archie, der - ifølge avisen Sunday Times' oplysninger - også vil detlage i Commonwealth Service, selvom han ikke er ældre end ni måneder. Det var også netop her, at Harry og Meghan blev fotograferet storsmilende sammen med prins William og hertuginde Kate. Billedet gav senere de to par det fælles kælenavn The Fab Four (de fantastiske fire, red.) i de engelske medier. Smilene er dog sidenhen angiveligt stivnet. Det er i hvert fald blevet en gennemgående fortælling i engelske aviser, hvordan de to brødres forhold er mindre hjerteligt, end det tidligere var tilfældet. 

Begivenheden ventes at være en af de sidste, som parret deltager i, inden de for alvor indtager deres nye tilbagetrukne rolle i kongehuset. 

Parrets nye status i kongehuset gør, at de kan forholde sig lidt friere i forhold til at tjene penge. Det er de dels nødt til, da de i langt højere grad skal til selv at finansiere deres liv. Derudover gør deres mere tilbagetrukne rolle også, at de kan sige ja til muligheden for at tjene penge, som prins William og hertuginde Kate for eksempel aldrig kunne. 

Det så man allerede torsdag i sidste uge, hvor prins Harry og hertuginde Meghan var hovedtalere på en stjernespækket konference, der var arrangeret af den multinationale finans- og bankkoncern JP Morgan. Ifølge avisen Daily Mail skulle prinsparret angiveligt have tjent en million dollars for deres tale ved konferencen.