Ændrer retningslinjer: Tester nu alle disse danskere

Sundhedsstyrelsen har lavet nye retningslinjer. Foto: Sundhedsstyrelsen

Sundhedsstyrelsen har opdateret deres retningslinjen for, hvem der skal testes for COVID-19.

Retningslinjen for gravide og fødende kvinder, deres partner og det nyfødte barn er blevet ændret, så den passer til den overordnede opdaterede retningslinje for håndtering af COVID-19 i sundhedsvæsenet. Retningslinjen er derfor opdateret i forhold til, at alle fødende, der skal føde på sygehuset skal testes i forbindelse med fødslen for at hindre smittespredning på sygehuset.   

Det fortæller Sundhedsstyrelsen selv i nyhed på styrelsens hjemmeside. Her fortæller centerchef Camilla Rathcke. 

”I tråd med vores generelle retningslinje for test af patienter, der skal være indlagt i mere end 24 timer, skal alle fødende nu også testes. Langt de fleste fødende vil komme hjem inden for 24 timer, men nogle vil forblive indlagt, og her vil det være relevant at vide, om den fødende er smittet med COVID-19."

Sådan foregår det

Centerchefen fortæller videre om beslutningen om, at alle gravide nu skal tjekkes for COVID-19.

"Dette er for at sikre mod smittespredning på sygehuset – både blandt personalet men især også blandt de indlagte patienter,” siger centerchef i Sundhedsstyrelsen Camilla Rathcke. 

Rent praktisk vil den fødende blive testet på fødeafdelingen ved ankomst, så personalet kan tage de fornødne smitteforebyggende tiltag under fødslen. I den opdaterede retningslinje præciseres det også, at den symptomfrie partner eller pårørende, der skal deltage ved fødslen, ikke skal testes i forbindelse med fødslen.