Mistænkelige betting-mønstre indikerer at Brian Priske bliver ny Aab-træner

Da Danske Spil i går lagde odds op på, hvem der bliver AaBs nye træner, faldt oddset på Brian Priske lynhurtigt. Kort tid efter blev muligheden for at oddse helt fjernet.

Cirka 14.30 i går gjorde bookmakeren Danske Spil det muligt at sætte en skilling på, hvem man tror bliver den nye AaB-træner. I første omgang var Jacob Friis favorit, og FC Midtjylland-assistenten Brian Priske slet ikke en valgmulighed.

Efter at have modtaget henvendelser om muligheden for at spille på Priske, valgte Danske Spil at udbyde ham til odds 15, men i løbet af bare fem minutters tid var hans odds faldet gevaldigt til odds 3. Årsagen var at der var ganske mange, som valgte at oddse større beløb på Brian Priske. Det fortæller Danske Spils odds-ansvarlige Peter Emmike Rasmussen.

”Vi tilbyder, at folk kan komme med ønsker om, hvem der mangler på listen, og det skete blandt andet på Brian Priske, som jo også er en oplagt mulighed. Fra han kom på listen, fik vi rigtig mange indskud på ham, så der var sikkert nogle, der vidste mere end vi gjorde,” siger han.

Efter at oddset havde været oppe en times tid, valgte Danske Spil at pille det ned igen.

Nogle har formentlig oplysninger

Peter Emmike Rasmussen fortæller at et bettingmønster som dette, indikerer at der er nogle, som sidder inde med oplysninger.

”Når vi laver sådanne typer spil, er der jo altid nogle, som ved meget mere end vi gør. Så hvis nogen har set en bil køre nordpå og køre hen til AaBs klubhus, kan man jo lægge to og to sammen. Jeg ved ikke om det er tilfældet, men når der er så mange, der ønsker at smide en skilling på Brian Prise, må vi lige slå koldt vand i blodet,” siger han.

Ifølge odds-sætteren holder det typisk stik, når der er mange som på kort tid vælger at spille på det samme:

”Vi laver tit sådan nogle spil. Nogle gange kommer der meget begrænset indskud, men når først der begynder at komme interesse, er der ofte noget om det.”

Intet ulovligt ved det

Spørgsmålet er så, hvem der har valgt at stikke ud på Brian Priske? Det vil Danske Spil naturligvis ikke fortælle, men Peter Emmike Rasmussen fortæller, at der ikke er noget til hinder for, at man vælger at oddse, selvom man sidder inde med flere oplysninger end bookmakeren. Med visse undtagelser…

”Hvis man er beslutningstager, så håber jeg da ikke, man gør det, men hvis der er en, der har set ham køre ind på parkeringspladsen, så er det helt fair,” siger han.

Alt i alt er der en del, der tyder på at Brian Priske kan blive AaBs nye cheftræner. Peter Emmike Rasmussen tilføjer dog et lille forbehold:

”Jeg skal jo ikke kunne sige, om de her personer, som har spillet på ham, kender hinanden og har pisket en stemning op, eller om der er grundlag for at sige, at han er en seriøs kandidat.

Afventer situationen

I øjeblikket afventer Danske Spil situationen, før de beslutter om de igen skal udbyde odds på, hvem der skal være ny Aab-træner.

I øvrigt er det værd at bemærke at en anden bookmaker, Bet25, i går også udbød odds på AaBs nye træner. Her startede Brian Priske i odds 10. Men også her faldt oddset på Priske gevaldigt, før Bet25 også valgte at lukke ned for muligheden for at spille.

Umiddelbart er det pt. kun muligt at spille på AaBs nye træner hos Unibet. Her er Brian Priske dog ikke en af valgmulighederne.