Sorg skal bearbejdes rigtigt - her er 3 gode råd

Foto: Shutterstock.com

Denne artikel er lavet i samarbejde med en annoncør

Vi kommer alle ud for at vi skal miste på et tidspunkt. Det kan være vores kære forældre, som er kommet op i årene eller en pludselig og uventet død fra en kær ven. Vi kommer alle til at mærke sorgen på et eller andet tidspunkt i vores liv og det er vigtigt, at vi bearbejder denne på den rette måde.

I denne artikel finder du en række gode råd til hvordan du kan bearbejde sorgen på den rette måde, så den ikke bliver siddende i kroppen og i sindet.

Lad være med at være ’effektiv’ omkring din sorg

Det er først og fremmest vigtigt at du ikke bilder dig selv ind, at du skal være ’effektiv’ omkring din sorg - på den måde ment at du ikke må gå i gang med at give dig selv deadlines og lignende.

Men når det lige kommer til sorgen, så er det ikke noget du som sådan kan ’sætte tid af til’. Det er noget der vil være hos dig og i dig i længere tid og det vil kunne komme meget uventet og på de mest upassende tidspunkter. Det er vigtigt at du giver dig selv tid til blot at være menneske, bryde sammen og føle kaosset i et stykke tid. Det er den eneste måde hvormed, du kan komme ud på den anden side.

Den rette bedemand kan hjælpe

Det betyder ret meget hvilken bedemand man ender med at vælge. Ens bedemand har trods alt meget indflydelse på hvilken begravelse man ender med at få. Og dermed også hvilken sidste afsked, som man har med den afdøde.

Det er derfor også vigtigt at man vælger sin bedemand med omhu og ikke blot vælger den første man kan finde. Hvis man for eksempel gerne vil have en bedemand i Aalborg, så er det en god idé lige at undersøge hvilke muligheder man egentlig har, når det kommer til stykket. Og det er for eksempel en god idé at bruge lidt tid på at sammenligne kundeanmeldelser og priser – hvis man altså har overskud til det. På den måde er det nemmere at få den afsked med den afdøde, som man gerne vil have.

Tag ferie fra arbejdet

Når du har mistet og oplever sorgen i dit liv, så går dit liv lidt i stykker. Og det er helt okay at den gør det for en periode. De fleste af os er så vant til at planlægge og tilrettelægge alting i vores liv. Vi vil gerne have at tingene kører på skinner og vi bruger mange kræfter på at sætte tid nok af til de forskellige dele af vores liv. Men det kan være svært at gøre, hvis man har nogle meget voldsomme følelser at sloges med, som sorgen trods alt er.

Det kan netop af disse årsager være nødvendigt at tage lidt tid til sig selv og tage fri fra arbejde eller lignende. Ofte vil de fleste chefer være meget forstående for dette. Og ellers har du formentlig noget ferie, som du kan bruge på det.