Sådan passer du på din bil

Foto: Pexels

Din bil har sikkert været en stor investering for dig og den er med stor sandsynlighed en vigtig del af din hverdag. Derfor er du naturligvis også interesseret i at passe så godt på den som muligt. Det kan du lære meget mere om i denne korte oversigt.

Hvilke signaler sender bilen?

Hold øje med bilens signaler. Larmer den mere end den normalt gør? Opfører den sig anderledes ved gearskift eller når du bremser? I så fald kan det være en rigtig god idé at tage den til service på en synshal i aalborg. På en synshal aalborg bliver din bil testet for eventuelle mangler, så du kan få et overblik over nødvendige reparationer.

 

Hold øje med dækkene

Holder dækkene en sæson mere eller er det på tide at få dem skiftet. Dækkene er noget af det biludsyr, som bliver slidt hårdest. Derfor kommer der en dag, hvor de skal skiftes. Du kan holde øje med rillerne på dækkene, som skal være en vis dybde. Jo mere slidt dækkene er, jo mindre dybe er rillerne.

 

Hold øje med rust

Rust er enhver bils fjende. Derfor bør du holde øje med om din bil er ramt. Mange biler er udsat for vind og vejr døgnet rundt, hvilket kan øge risikoen for rust. Du kan mindske risikoen ved at holde bilen ren. Det fjerner snavs og grums, som bærer på en masse fugt. Jo længere den fugt er i kontakt med bilen, jo større bliver risikoen for fugt.

 

Undgå korte ture

Mange bilmodeller som f.eks. dieselbiler, er designet til at køre lange ture. På kortere ture når motoren ikke at blive varm, hvilket kan få partikler i motoren til at ophobe sig. Derfor bør du så vidt muligt gemme din bil til længere ture og tage cyklen, hvis turen ikke er længere end et par kilometer.