Gaming skaber nye fællesskaber i Aalborg

Foto Pexels

Det er næsten blot en generation siden, at begrebet 'gaming' var ukendt i befolkningen.

Sponsoreret indlæg

Dengang var det ligeledes sådan, at dyrkelsen af video- og computerspil blev anset som en asocial interesse. De fleste forestiller sig et ungt menneske i en kælder, der var optaget af spil natten lang.

I dag bliver gaming opfattet på en helt anden måde, da der er opstået langt flere sociale cirkler omkring det. På mange måder er gaming i dag blevet en ny måde at udvikle socialitet på, hvor unge mennesker mødes på tværs af samfundsskel, med henblik på at samles omkring denne fælles interesse.

Aalborg satser på gaming

Der er dermed stort potentiale i at skabe fællesskab blandt unge mennesker omkring gaming, hvilket Aalborg også har fået øjnene op for. I mange år har Aalborg været set som en by, hvor den nyeste teknologi var i fokus. Aalborg skulle være et sted, hvor de visionære ideer indenfor den nyeste teknologi kunne finde sted. Derfor er det heller ikke underligt, at gaming har fundet en naturlig plads i byen.

Blandt andet har kommunen Reboot Gaming som et mødested for unge mennesker med ADHD eller autisme, der har gaming som interesse. Her vil der i tillæg være en aktivitet sideløbende med at der games, så der kan skabes ekstra sociale dynamikker i lokalet. Meget erfaring viser nemlig, at der er stort potentiale for denne gruppe til at kunne skabe sig en ny social kreds, når man har gaming som et fokuspunkt for den sociale interaktion.

Derudover er der også en lang række lokale foreninger og klubber, hvor man kan finde ligesindede omkring gaming. Aalborg er en af de større byer i Danmark, så derfor kan det ikke undre, at der netop her vil være grobund for at finde et fællesskab omkring gaming.

Mange platforme samler interesserede

Aalborg er dermed en del af et større landsdækkende netværk af gaming-miljøer, hvor man kan finde nye venner og skaffe sig den nyeste viden indenfor video- og computerspil . 

I de seneste år er der ligeledes kommet en større forekomst af sportsbarer, blot med e-sport på skærmene i stedet for fodbold. Dette viser på samme vis, at gaming er kommet for at blive, men ikke nok med det, så er det også ved at være en folkelig interesse. Det er dermed ikke kun forbeholdt de unge, men er noget, som kan samme mange aldergrupper, køn og klasser i samfundet.