Derfor må du ikke spare ulykkesforsikringen væk

Foto: Unsplash

Er en ulykkesforsikring overhovedet vigtig? Det korte svar er ja. Alligevel vælger mange mennesker at spare den væk, og det kan ende med at blive meget dyrt, hvis man skulle komme ud for en ulykke eller en anden alvorlig hændelse.

Hvad er en ulykkesforsikring?

En ulykkesforsikring er en forsikring, som sikrer dig økonomisk dækning for varige mén, hvis du bliver involveret i en ulykke. En ulykke defineres som en pludselig hændelse, der forårsager personskade. En ulykke behøver ikke være forårsaget af noget udefrakommende.

Der findes en lang række forskellige typer ulykkesforsikringer, og det er forskelligt fra forsikring til forsikring, hvad og hvor meget de dækker. Langt de fleste ulykkesforsikringer dækker dog varige mén som følge af ulykke samt dødsfald ved en ulykke. Derudover dækker de fleste ulykkesforsikringer også behandlingsudgifter og transportudgifter i forbindelse med ulykken.

Nogle ulykkesforsikringer dækker også tandskader, mens det i andre er et tilvalg.

Er en ulykkesforsikring nødvendig?

Du tænker måske, at der nok ikke sker dig noget, og du derfor sagtens kan spare pengene. Men det er en dum idé. Hvis uheldet skulle være ude, og du ikke har en ulykkesforsikring, er du meget dårligt stillet. En ulykkesforsikring er ikke anderledes end en a-kasse – man håber, man aldrig får brug for den, men den er rar at have, hvis man gør.

Er du eksempelvis involveret i en trafikulykke som giver dig varige mén og nedsætter din arbejdsevne, skal du selv betale for fysioterapeuter til genoptræning og evt. psykologhjælp ovenpå ulykken. Det indkomsttab du lider i form af den nedsatte arbejdsevne, er du i øvrigt også selv ansvarlig for.

Skal du have udvidet dækning?

Hvis du dyrker ekstremsport eller sport, som kategoriseres som farlig, som fx boksning eller motorløb, er det en god idé med en udvidet dækning, da en almindelig ulykkesforsikring sjældent dækker skader i forbindelse med farlig sport.