4 forskellige måder at lave teambuilding for din virksomhed

Foto: Unsplash

Annoncørbetalt indhold

Teambuilding er efterhånden en naturlig del af de fleste virksomheder. Måske er det et lille event i ny og næ med et spil minigolf eller bowling, og måske er det et stort årligt event med masser af spænding, adrenalin og konkurrencer.

Læs mere hos woa.dk, hvis du er interesseret i teambuilding med din virksomhed. Her kan du finde masser af inspiration til teambuilding i dit nærområde og få et uforpligtende tilbud, der er skræddersyet til din virksomhed.

Hver virksomhed har forskellige behov, og det er vigtigt at tænke over, hvad lige din virksomheds medarbejdere ville have lyst til. Der er derfor mange måder at lave teambuilding, og det handler blandt andet om de fire elementer, vi kigger på nedenunder: skal det være udenfor eller indenfor, hvilken type aktivitet skal det være, hvordan opdeles medarbejderne, og hvor skal det afholdes henne.

1)Indendørs- eller udendørsaktiviteter

Først og fremmest kan et teambuilding-event afholdes både indenfor og udenfor. Det er ikke nødvendigvis et spørgsmål om aktivitetsniveau: En indendørsaktivitet kan sagtens være både adrenalinfyldt og få pulsen op, mens en udendørsaktivitet sagtens kan være stillesiddende og hyggelig – og omvendt.

Det kan også afhænge af noget helt lavpraktisk som sæson og vejr. Hvis årets teambuilding-event kommer til at ligge i det sene efterår, er der større risiko for dårligt vejr, mens en sommeraktivitet er lidt mere sikker – så er det ærgerligt at være på kanotur om efteråret og til bowling om sommeren.

2)Fysisk aktivitet eller en hjernevrider

Arbejdspladser kan være meget heterogene. Det er derfor ikke sikkert, at alle medarbejdere synes, en forhindringsbane i trætoppene med sikkerhedsseler og -hjelme er sagen, mens en meget aktiv og friluftsglad virksomhed måske ville kede sig til et indendørs bagekursus.

Der er også muligheden for noget helt andet som en lækker vin- eller ølsmagning, som eventuelt kan kombineres med en smage- og gættekonkurrence – og som måske kan føre videre til en sjov firmafest.

3)Sammensætning af hold og grupper

En stor del af teambuilding er det sociale, hvor det er muligt at lære nogle nye at kende og socialisere på tværs af afdelinger og teams. En måde at lave en social teambuilding, hvor medarbejdere kan mingle på kryds og tværs, er ved at lave blandede hold. Bland teams og afdelinger, så medarbejderne får trænet både det sociale og det praktiske i at skulle samarbejde og kommunikere med nogen, de ikke er vant til på arbejdspladsen.

Der er dog også noget sjovt ved en konkurrence, hvor teams og afdelinger kæmper mod hinanden. Her bliver medarbejderne stadig udfordret på samarbejde, men sammen med nogen, de er vant til at arbejde med, og det gør det også ekstra spændende at kæmpe om håneretten, når det er ens eget team eller egen afdeling mod andre.

4)Lokation og omfang

Der er ikke nogen, der siger, at et teambuilding-event skal tage en hel dag og foregå i den anden ende af landet – eller måske endda i et andet land. Det er også muligt at lave nogle sjove samarbejdslege på virksomhedens område – måske bare et halvdagsevent efterfulgt af en god frokost eller en sjov fredagsbar.

Nogle virksomheder vælger dog at sætte alt ind på medarbejderpleje ved at lave store og omfattende teambuilding-events, hvor der er fart over feltet en hel dag – måske med en overnatning også. Her er der ekstra mulighed for at få gang i nogle helt andre slags samarbejdsøvelser og lære hinanden bedre at kende.