Sommerferie i Norge? Så skal du være opmærksom på dette

Foto: Shutterstock

Hvis du har har tænkt dig at rejse til Norge i sommerferien, så skal du være ekstra opmærksom på dette område.

Årets sommerferieplaner blev med ét pressemøde pludselig meget anderledes for rigtig mange. Udenrigsministeriet meldte nemlig ud, at alle ikke-nødvendige rejser til andre lande udover Island, Norge og Tyskland ikke blev anbefalet.

Det betyder, at mange danskere nok har udset skønne Norge som en mulig feriedestination og påtænker at rejse til vores skandinaviske naboer. Det er der også gode muligheder for, men eftersom Norge er i samme situation som Danmark og er underlagt strenge rejserestriktioner, så skal man lige tænke sig om en ekstra gang. 

Klar advarsel med på vejen

En undersøgelse viser, at fire ud af fem nordmænd påtænker en ‘norgesferie’, skriver Nettavisen.no. Det betyder rigtig mange bilister på vejene, og det er netop det, der bekymrer kommunikationschef  Ingrid Trømborg fra Trygg Trafikk. 

“Vi fik et trist resultat i pinsen, som var en udflugtsweekend. Fem dødsulykker på én weekend i Norge er meget, så vi er bekymret for sommerferien.”

Kommunikationschefen kommer med en klar advarsel til alle dem, som skal ud på de norske veje i løbet af  sommer. Det betyder altså også de danske turister, der tænker at holde sommerferie i det norske.

“Det er vigtigt, at man ikke tager for let på trafiksikkerheden, og at man tager sig sine forholdsregler og er bevidst bag rattet,” siger hun og tilføjer:

“Stop bilen før du begynder at lege turist.”

Lad mobiltelefonen ligge, kør altid ædru - og tag gerne nogle flere pauser og hvil undervejs. For bare nogle få sekunders uopmærksomhed kan ende fatalt. 

“Tænk at ‘nu er jeg på ferie, nå har jeg god tid’. Ferien må ikke blive en kamp mod klokken. For så tager vi af og til dårlige valg og det kan få fatale konsekvenser, fastslår Ingrid Trømborg.