Smittet elev tog til fodboldkamp: Nu er 14 skoleklasser sendt hjem

Foto: Shutterstock

Eleverne skal alle testes for corona.

Nu tager Frederikshavn Kommune et drastisk skridt og hjemsender 14 klasser fra forskellige skoler. Det skriver Nordjyske. Det er en fodboldkamp, der er skyld i, at de mange elever nu må genoptage hjemmeundervisningen, som de netop var sluppet for. 

Det fortælle skoleleder Anette Nedermark til avisen. 7. klasse fra Privatskolen på Frederikshavn spillede lørdag fodboldkamp mod Bangsbo Freja. Den kamp har gjort, at en smittet elev fra Privatskolen har været i kontakt med både sit eget hold og modstanderne. 

Disse skoler har hjemsendt elever

I lyset af den mulige smitte har skolerne valgt at anlægge et forsigtighedsprincip. Det betyder, at alle spillere som tonede ud i kampen nu skal testes for corona. Samtidig har Center for Skole valgt, at alle klasse - der har haft elever med i kampen - hjemsendes midlertidigt. Det betyder, at elever fra 14 klasser nu må følge undervisningen hjemmefra. 

"Vi går med livrem og seler, og for at stoppe de smittekæder, der potentielt kan være," fortæller Anette Nedermark til Nordjyske.

Såfremt eleverne testes negative så forventes de at få lov til at komme i skole igen. Der er tale om elever fra Bangsbostrand Skole, Frydenstrand Skole, Nordstjerneskolen, Dybvad Skole og Sæbygårdskolen, der er hjemsendt.