Nyt tilbud på Eternitten: Bliv spærret inde i en bunker fra krigens tid

Der er autentisk stemning i bunkeren på Eternitten. Foto: FunCenter Aalborg

Det nye escape room har fået navnet Bunkeren og byder på vaskeægte krigsstemning i et forladt beskyttelsesrum fra krigen. 

Til dem der endnu ikke har stiftet bekendtskab med Escape Rooms før, handler det kort og godt om at man som gruppe skal løse en række hjernevridende gåder og opgaver på kun 60 minutter, for succesfuldt at have klaret rummet. Her kræver det både snilde, kommunikation, samarbejde og kreativ tankegang for at gennemføre, og konceptet er derfor utroligt populært som teambuilding og samarbejdsøvelse. 

Autentiske rammer fik nyt liv 

Det er et gammelt beskyttelsesrum som danner rammen for Bunkeren, hvilket indebærer rå vægge, gamle ståldøre og selvfølgelig en masse fede militærting som danner stemningen for en times sjov hjernegymna- stik. 

Det fede beskyttelsesrum har stået tomt og ulåst i rigtigt mange år, hvilket rummet også bar præg af. Her har over flere omgange været folk på besøg, og der blev fundet alt fra stole og stearinlys til en masse skrald. 

Det syntes FunCenter var ærgerligt, og valgte derfor at undersøge mulighederne for at etablere et Escape Room i de rå rammer i stedet. Da det juridiske var på plads begyndte processen for alvor. Her blev der ryddet op og gjort rent efter mange års forfald, etableret strøm og varme, og selvfølgelig bygget på livet løs for at skabe et autentisk miljø for vores gæster. 

Målet har været at skabe et fantastisk og autentisk militærunivers, hvor man som deltager for alvor kan leve sig ind i temaet og de gådefulde opgaver. Uden at afsløre for meget af selve rummet, handler det kort og godt om at desarmere en radioaktiv bombe, som militærets efterretningstjeneste mener er placeret i den ellers forladte bunker, inden den sprænger. For at dette skal lykkedes skal man kæmpe sig igennem en række udspekulerede sikkerhedsforanstaltninger, alt imens man også kæmper mod tiden. 

Det tredje rum i rækken 

I december 2018 åbnede FunCenter deres to Escape Rooms "Morderen" og "Fængslet" og nu åbner det tredje rum i rækken dørene op på Eternitten i Aalborg. Det sidste år har vist at Aalborg-området, og Danmark generelt, er vilde med Escape Room-konceptet.

Som det tredje rum i rækken har bagmændene forsøgt at skabe vores mest udfordrende Escape Room til dato, og rummet har også fået sværheds- graden 6 ud af 6, og er måske det sværeste rum i hele Jylland. 

Har man ikke prøvet kræfter med Escape Rooms før, anbefaler vi derfor at man starter ud med Fængslet eller Morderen, selvom man selvfølgelig også kan springe ud I det og forsøge sig med Bunkeren. 

Som altid er det muligt at få hints og ledetråde undervejs af instruktørerne, og alle har derfor muligheden for at gennemføre, selvom det koster to minutter ekstra at få et hint. 

Det nye rum kan rumme op til fem personer ad gangen, og med tre rum er det nu muligt at have 15 personer i gang på samme tid.