Nu deler Bilka gratis gave ud til 85.000 kunder

Foto: Shutterstock

I denne måned deler Bilka gratis gaver ud, oplyses det. Der er dog en enkelte betingelse.

Nytårsaften er lige om hjørnet, og med nytårsfejringen kommer fyrværkeriet. Det er både farverigt, festligt og lidt farligt. I hvert fald, hvis du ikke passer på. Derfor deler Bilka gratis børne-sikkerhedsbriller ud fra 15. december til alle, der køber fyrværkeri.

Farverige raketter, pibende heksehyl og bragende batterier hører sig nytåret til. Og mange børn elsker at se på festlighederne – og selv at være med til at fyre krudtet af. Derfor deler Bilka 85.000 gratis Billie-sikkerhedsbriller ud fra 15.-31. december, så børnene kan komme sikkert gennem nytåret. Det oplyser Bilka i en pressemeddelelse. 

Sidste år fik syv børn alvorlige øjenskader, fordi de ikke havde sikkerhedsbriller på.

Årsag til mange ulykker

”Mange fyrværkeriulykker sker, fordi vi ikke har sikkerhedsbriller på. Hos Bilka vil vi gerne være med til at passe ekstra godt på børnene, og derfor deler vi gratis sikkerhedsbriller ud, så både forældre og børn kan blive mindet om vigtigheden af dem – og husker at tage dem på nytårsaften,” siger Mark H. Nielsen, direktør i Bilka.

Sikkerhedsbrillerne deles ud til kunder, der køber fyrværkeri i Bilka, og Bilka opfordrer stadig til, at kun én per husstand går ind i butikken, hvis muligt, på grund af Covid-19. Det er femte år i streg, at Bilka deler de gratis og sikkerhedsgodkendte Billie-sikkerhedsbriller ud til børn, der skal se eller fyre nytårsfyrværkeri af.

”Både børn og forældre, der køber fyrværkeri hos os, plejer at være rigtig glade for at få sikkerhedsbrillerne. Derfor skulle vi selvfølgelig også dele briller ud i år, og vi håber, at alle får en rigtig god – og sikker – nytårsaften,” siger Mark H. Nielsen.

Billie-brillerne er opkaldt efter Bilkas maskot Billie, som børnene normalt møder i varehusene, når der ikke er corona. Brillerne uddeles, så længe lager haves.

Bilka minder desuden alle om at huske de fem fyrværkeriråd fra Sikkerhedsstyrelsen:

  1. Brug altid beskyttelsesbriller
  2. Hold sikkerhedsafstanden og læn dig ikke ind over fyrværkeriet
  3. Brug aldrig ulovlig eller hjemmelavet fyrværkeri
  4. Hold aldrig tændt fyrværkeri i hånden
  5. Gå aldrig tilbage til en fuser