NETOP NU: Uopmærksomme danskere kan gå glip af deres feriepenge

Foto: Shutterstock

De tre ugers indefrosne feriepenge tøs ikke op automatisk, fortæller Beskæftigelsesministeriet nu.

Nu sætter Beskæftigelsesministeriet lidt flere ord på, hvad danskerne skal gøre for at få fingre i de tre ugers indefrosne feriepenge, der tøes op om et øjeblik. De udbetales nemlig ikke automatisk, står det nu klart. Det skyldes - ifølge ministeriet - at det er frivilligt, om man ønsker pengene udbetalt. 

"Udbetalingen er frivillig, så man kan vælge at lade pengene stå, hvis man ikke ønsker dem udbetalt nu," skriver ministeriet, inden de tilføjer en detalje, som de fleste formentlig ønsker at bide mærke i:

"Af samme årsag skal lønmodtageren selv vælge få dem udbetalt, sådan som det også var tilfældet med udbetalingen af SP-opsparingen i 2009."

Sådan kommer det til at foregå

Beslutningen om at tø tre af danskernes i alt fem ugers indefrosne feriepenge op blev truffet på baggrund af coronakrisen. Politikerne håber, at feriepengene vil gå til forbrug inden for landets grænser, som vil være med til at skabe danske arbejdspladser og vækst igen efter en krise, der - i hvert fald for en lang række brancher - har trukket tænder ud. 

Der udvikles i den forbindelse en digital løsning, hvormed man kan vælge at modtage pengene, forklarer ministeriet kortfattet. Hvornår systemet lanceres eller hvad det kræves derudover berører pressemeddelelsen ikke.

Det forventes, at udbetaling af tre ugers feriemidler vil udgøre ca. 59 mia. kr., svarende til ca. 39 mia. kr. efter skat.