Nej tak til nøgendans: Striptease tvinges ud af stor dansk festgade

Nu må stripentusiasterne finde sig et andet område at se shows i. Foto: Shutterstock

Nu sætter bevillingsnævnet en stopper for strip.

Bevillingsnævnet i Aalborg Kommune besluttede 12. maj i år at ændre sin praksis for alkoholbevilling med koncept med striptease og nøgendans i Jomfru Ane Gade området.

"Jomfru Ane Gade er et stærkt koncentreret restaurations- og nattelivsområde med mange unge gæster. I Bevillingsnævnet er vi enige om, at vi ønsker at fastholde områdets nuværende karakter som forlystelsesgade med diskoteker og værtshuse. Vi ønsker med andre ord ikke en udvikling, hvor striptease og nøgendans dominerer", siger Thomas Kastrup-Larsen, der er formand for Bevillingsnævnet i Aalborg Kommune.  

Den nye praksis medfører et stop for udstedelse af nye alkoholbevillinger med koncept med striptease og nøgendans i Jomfru Ane Gade området

Betyder ikke stop for hele byen

Den ændrede praksis træder i allerede i kraft senere på måneden. Alle ansøgninger vil fortsat blive behandlet individuelt i Bevillingsnævnet i overensstem­melse med restaurationsloven og de forvaltningsretlige principper.

Der vil fortsat kunne opnås alkoholbevilling med koncept med striptease og nøgendans udenfor Jomfru Ane Gade området, såfremt man i øvrigt opfylder kravene hertil.

"Vi har ved samme lejlighed præciseret kravene, der skal overholdes, så det er tydeligt beskrevet, hvad man skal opfylde," understreger borgmester Thomas Kastrup-Larsen.

I øjeblikket er der to steder med striptease og nøgendans i Jomfru Ane Gade, og de kan blive til deres bevilling ophører i henholdsvis 2023 og 2025.