LIGE NU: Regeringen ændrer corona-restriktioner

Foto: Shutterstock

Nu bekræftes det, at regeringen ændrer de gældende corona-restriktioner.

Nu står det klart, at regeringen ændrer i en af de gældende corona-restriktioner, som borgerne i disse dage skal rette sig efter.

Det er kun godt en uge siden, at restriktionerne sidst blev strammet. Den beslutning tog regeringen på baggrund af situationen i Nordjyllamd, hvor muteret coronavirus fra en række minkfarme blev fundet i mennesker. Frygten er, at den muterede virus kan bringe det pågående arbejde med at finde en vaccine i fare.

De strammede restriktioner betyder blandt andet, at nordjyderne skal holde sig inden for kommunegrænserne, ligesom de ikke kan benytte sig af offentlig transport i samme omfang, som man er vant til. 

Især beslutningen om offentlig transport bragte sindene i kog for de mange, hvis arbejde betegnes som samfundskritiske funktioner. Det betyder nemlig, at de fortsat skal møde ind på arbejspladsen.

Lemper restriktion

I starten var der lagt op til, at disse borger skulle benytte Flextur for at komme på arbejde, men den beslutning rulles nu tilbage. 

"Nordjyder, som varetager kritiske funktioner i vores samfund, skal fortsat kunne komme på arbejde med kollektiv transport, hvis der ikke er andre muligheder. På baggrund af de tilbagemeldinger, som Transport- og Boligministeriet har modtaget efter den første dag med restriktionerne, står det klart, at den iværksatte nødløsning med Flextur ikke giver tilstrækkelig mulighed for, at det kan lade sig gøre," skriver Transport- og Boligministeriet i en pressemeddelelse. 

Det betyder, at fra i dag af er det muligt for kritisk personale at tage bussen på tværs af kommunegrænser, når de skal på arbejde.

"Det er afgørende for at begrænse smittespredningen, at så mange som muligt bliver i deres egen kommune. Samtidig har vi brug for, at samfundets kernetropper kan komme på arbejde også på tværs af kommunegrænser, hvis ikke de kan undværes," udtaler transportminister Benny Engelbrecht i pressemeddelelsen, inden han fortsætter:

"Busserne kører fortsat, og nu siger vi, at alle, der har et brev fra deres arbejdsgiver om, at de har en kritisk funktion, kan komme med bussen. Jeg vil dog understrege, at det er yderst vigtigt, at arbejdsgiverne gør, hvad der er muligt for at få vagtplanenerne til at gå op med et minimum af personale fra andre kommuner"

De skærpede restriktioner for kollektiv trafik i Nordjylland trådte i kraft mandag d. 9. november. Restriktionerne er nødvendige for at inddæmme smitten fra mink. Restriktionerne medførte, at det ikke er muligt at benytte kollektiv trafik til eller fra Hjørring, Vesthimmerland, Thisted, Frederikshavn, Jammerbugt, Brønderslev og Læsø. Det bliver nu muligt med bus for kritisk personale.