Julemirakel i dansk zoo: Tre isbjørneunger født i nat

Modelfoto. Du kan se en video af isbjørneungerne i Aalborg Zoo nederst i artiklen. Foto: Shutterstock

Natten til torsdag blev der født tre isbjørne unger i isbjørneanlægget i Aalborg Zoo.

Aalborg Zoo jubler torsdag på deres Facebook-side. Her har den zoologiske have nemlig netop offentliggjort, at havens store isbjørnehund Malik natten til torsdag har født tre isbjørneunger i en fødehule, hvor de vil holde til det næste lange stykke tid. 

"Ungerne og Malik ligger i en fødehule i deres anlæg, og her bliver de i de næste to-tre måneder. Mens de er i fødehulen spiser Malik stort set intet. Hun har adgang til vand, så hun kan drikke, og vi kan også tilbyde hende en lille smule foder, for eksempel svinefedt, som er meget næringsrigt, men hun vil tabe adskillige kilo, mens hun er i hulen," skriver Aalborg Zoo på Facebook. 

Der er dog ikke noget, der kan sætte en stopper for ungernes appetit. De tre dier allerede ved Malik, og da fedtprocenten i isbjørnemælk ligger på omkring 30, så får de tre rigeligt med næring. De vejede omkring 500 gram hver, da de blev født, men ifølge Aalborg Zoo vil de veje mellem 10 og 15 kilo, når det er tid til at forlade fødselshulen om nogle måneder. 

Udover at juble over havens tre nye beboere, så bruger Aalborg Zoo også lejligheden til at svare på et af de spørgsmål, som de ofte får stillet. 

"Vi bliver nogle gange spurgt, om det ikke er koldt at ligge i hulen, både for moderen og ungerne. Men i naturen føder isbjørnen i en sne- og ishule, så de kan sagtens klare kulden. Derfor er der heller ikke noget strøelse i hulen. Vi ved fra tidligere, at Malik ikke bryder sig om det."

Hvad der sker i fremtiden bliver spændende at se. Det er desværre ikke altid, at alle unger i et isbjørnekuld overlever. Sidst Aalborg Zoos isbjørnehund Malik fødte, så overlevede kun to af de ialt tre unger. 

Du kan se en video af Malik og ungerne lige her: