Farlig video spreder sig med lynets hast: Nu advares danskerne

Formålet er at få danskerne til at trykke afspil på videoen. Foto: Forbrugerrådet Tænk

Forbrugerrådet Tænk kommer fredag med en klokkeklar advarsel.

Forbrugerrådet tænk er helt klare i spyttet fredag, hvor de advarer mod en ny mistænkelig besked, som florerer på Messenger. Beskeden indeholder en video og selvom det - på overfladen - ser ud som om, den er sendt fra en ven, så er det langt fra tilfældet. 

"Har du fået en mistænkelig besked på Messenger med en video? Så klik ikke på den! Heller ikke selv om beskeden kommer fra en ven, og du bliver nævnt ved navn. Klikker du på linket, ender du på en Facebook-side, hvor svindlere forsøger at lokke dit kodeord ud af dig," skriver Forbrugerrådet Tænk på både Facebook og i app'en Mit Digtale Selvforsvar.  

Det er dog ikke alle, der har nået at læse advarslen mod videoen. De personer rådes af Forbrugerrådet til at skifte kodeordet til deres Facebook-konto øjeblikkeligt, ligesom man opfodres til at give meldingen om den farlige video videre til sin venner på det sociale medie, så de ikke falder i samme fælde. 

Et andet godt og generelt råd, som man ikke kun gør sig gældende for folk, som modtager videoen i deres indbakke er at skifte ens kodeord, så man aldrig bruger samme password på flere forskellige sider. Potentielt kan genbrug af kodeord gør livet meget nemmere for de svindlere, som gerne vil have fingrene i personoplysninger og andet, som kan give dem adgang til danskernes opsparingskontier. 

Du kan se den besked, hvor du skal undgå at trykke "afspil" på videoen, lige her: 

Der advares mod denne besked. Foto: Forbrugerrådet Tænk