22-årig stjæler bil: Opdager ikke lille dreng på bagsædet

Modelfoto. En 11-årig ventede på bagsædet, da bilen blev forsøgt stjålet. Foto: Shutterstock

En 22-årig biltyv kom udsædvanlig tæt på nogle af straffelovens tungere paragraffer søndag.

Søndag blev en usædvanlig dramatisk dag i den ellers fredelig by Halvrimmen. 

Det startede med et tyveri og en påkørsel. En 22-årig mand påkørte porten ved virksomheden Godik, som ligger i Brovst. Påkørslen skete i en af virksomhedens egne gaffeltrucks, som manden kort forinden havde stjålet inde på området. Herefter gik turen til Halvrimmen. Vidner fortæller til Nordjyske, at manden slingrede under kørslen. 

Velankommet i Halvrimmen parkede den 22-årige gaffeltrucken ved forretningen Min Købmand, hvorefter han gik ind for at handle. Da han kom ud igen voldte det besvær at få startet trucken op igen. Det skabte stor frustration hos manden, som begyndte at hive i håndtagene på forskellige biler, der var parkeret omkring købmanden. 

En af bilerne var ulåst, så her satte den 22-årige sig ind, inden han gik i gang med at starte bilen. Han havde dog ikke opfattet, at der sad en 11-årig dreng på bagsædet af den ulåste bil. Selvom drengen formentlig blev skræmt af biltyveriet, var han dog snarrådig nok til at flygte ud af bilen, da tyven satte sig bag rattet. 

Vidner fik ledt den unge dreng ind i deres bil, hvor han kunne være i sikkerhed, indtil  politiet kom frem. Så nemt skulle det dog ikke gå. Istedet for at tage flugten, får den 22-årige startet den bil, som drengen sad i, hvorefter han laver en u-vending og brager ind i vidnernes bil. Heldigvis uden alvorlige skader til følge. Udover lidt knubs og et stort chok slap både vidner og dreng for men. 

Nordjyllands Politi nåede hurtigt frem og fik anholdt den 22-årige, som nu er blevet sigtet for spirituskørsel.