Undgå tilbudsfælderne på Cyber Monday

Cyber Monday er en af de seneste tilbudsfester, der er kommet til Danmark, og det er en begivenhed, som er kommet rigtig godt fra land. Det foregår mandagen efter Black Friday, og det er en dag, hvor der i særdeleshed bliver skruet højt op for procenterne på online webshops, hvorfor det alt andet lige hurtigt vil blive en succes herhjemme.

I USA er rollerne allerede byttet rundt, og på Cyber Monday blev der sidste år omsat for omkring 40 milliarder danske kroner, mens Black Friday lå nede på 33 milliarder kroner.

Det er kort sagt en forbrugerfest uden lige, men sammen med de mange fester kommer fristelser og fælder, du skal undgå, så du ikke bliver snydt til at indgå en dårlig handel. Derfor får du her nogle få guidelines, som kan bruges op til den store tilbudsfest.   

Gør dit forarbejde – undersøg priserne før dagen

Det flyver rundt med gule og røde tilbudsskilte på webshops under Cyber Monday, men er det reelt ”tilbud”. En god ide er, at du gør dit forarbejde, og med det menes der, at du skal have set lidt nærmere på de ting, du skal have i kurven på dagen. Hvis du planlægger at bruge dagen på at købe julegaver, kan du passende tjekke priserne ud på de varer, du allerede har udset dig dagene op til. På den måde kan du se, om den endelige pris er det samme som dagene før, eller om du faktisk sparer penge. På den måde undgår du at blive snydt af de tiltalende rabatskilte.

Find anmeldelser på webshoppen

På Cyber Monday vil der med alt sandsynlighed poppe ukendte webshops op ind imellem de store flagskibe, du kender. Og sommetider kan du faktisk stå i den situation, at tilbuddene på de nye webshops er markant bedre end hos de store udbydere, hvilket selvfølgelig er skønt for dig som forbruger. Men inden du køber på en helt ukendt side, skal du lige lave lidt research, så du ikke bliver snydt af en falsk side, der aldrig sender dine produkter afsted. Når du skal finde anmeldelser, så kig efter dem på Trustpilot, Facebook og Google. På den måde kommer du bredt omkring, og har webshoppen flere anmeldelser på disse sider, kan du ånde lettet op, men er det ikke tilfældet, skal du nok passe lidt på, inden du taster dine kreditoplysninger ind. Endvidere kan du se på, om butikken har E-mærket, som er forbrugernes sikkerhedsstempel, da det kræver meget at opnå denne for webshops.

Sammenlign priserne med hinanden

Det kan virke fristende at slå til, når du ser 70% på lige det produkt, du drømmer om, men pas på – måske kan du spare endnu mere. Der er et hav af butikker, som sælger det sammen, men som almindelig dødelig forbruger, kan det tage alt din tid, hvis du skal hoppe fra side til side for at tjekke, om tilbuddet er bedre et andet sted. Netop dette kan du slippe for, hvis du eksempelvis bruger sammenligningssider såsom Pricerunner. Denne side sammenligner priserne fra et hav af forskellige webshops, så hvis du ved, hvad du skal have købt ind, kan det være en fordel at søge efter dit produkt på en sammenligningside som det første sted.

Cyber Monday er blevet en elsket forbrugerfest i Danmark, der er kommet for at blive, og skal du deltage, er det vigtigt, at du er opmærksom, så du ikke går i nogle fælder, men faktisk finder de bedste tilbud, så brug ovenstående råd som en hjælpende hånd.