Aalborgensiske Wolves Among Us udvalgt til MetalDanmarks branchedag

MetalDanmark har håndplukket en lille skare af hårdtslående danske bands, der skal repræsentere dansk metalmusik overfor både den danske og den internationale musikbranche. Iblandt de fem udvalgte bands findes Wolves Among Us fra Aalborg, der mikser det brutale growl med en næsten boyband'ish clean vokal, der skaber en lyd, som ikke før er hørt på den danske metalcore-scene.

For et par år siden købte denne skribent en t-shirt fra et band, der kaldte sig selv E'nemia. De havde udgivet en lille EP med det, der vel nærmest var poppet metalcore. T-shirten kom sammen med en håndfuld EP'er, som jeg brugte det næste år på at dele rundhåndet ud af. I maj måned kom så efterfølgeren til EP'en, og sammen med det nye album kom også et nyt navn, Wolves Among Us. 

Singlen 'Collapse' er allerede blevet spillet mere end 150.000 gange på Spotify, så drengene fra Aalborg har sporet sig ind på en lyd, som andre end denne skribent er begejstret for. Bandets unikke lyd kommer ifølge bandet ikke på baggrund af fælles inspirationskilder, måske endda tværtimod, fortæller Tommy Knudsen, der spiller bas i Wolves Among Us: "Vi har ikke fælles inspirationskilder som så, vi drager mere nytte af vores forskellighed, når vi sammensætter vores musik." Det er guitarist Rune Bohnstedt enig i: "Vi har selvfølgelig fælles inspirationskilder, men jeg tror det, der gør vores musik unik er, at vi har mange forskellige. Så vi er ikke blege for at prøve noget nyt eller smide et utraditionelt riff ind her og der."

Det friske pust til en livlig scene

Den 15. september præsenterer genreorganisationen MetalDanmark deres helt egen branchedag. Her er de også begejstret for Wolves Among Us:
"Wolves Among Us fra Ålborg er super interessant. De leger med både clean vokal og mega sur vokal. Dertil har de stærke kompositioner, der giver core genren et frisk pust.," siger Anni Klitmøller, daglig leder fra MetalDanmark, der også fortæller, at juryen i alt lyttede til næsten 40 ansøgninger fra hele Danmark inden de fem bands blev udvalgt til at spille til branchedagen. 

Wolves Among us blev udvalgt af en jury bestående af  Jacob Binzer, Lead guitarist i D.A.D., Michael H. Andersen, CEO hos Target Group/Mighty Music og David Bennike David, formand i foreningen Metal Royale, som står bag Royal Metal Fest i Århus. Det udenlandske islæt i juryen har været Euge Valovirta, Lead guitarist i Cyhra og A&R/Label Manager hos Spinefarm Records samt Helle Stenkløv, Programleder for Jernverket på norske Radio Rock.

Bandets fem medlemmer glæder sig over, at være blevet udvalgt til at spille på branchedagene: "Det er en drøm, der går i opfyldelse. Jeg har fulgt arrangementet i nogle år efterhånden, og det føles godt at blive anerkendt på den måde. Juryen består af stærke personligheder og branchefolk, så at de har udvalgt os betyder alt for mig," siger Casper Nørgaard Mortensen, der spiller guitar i bandet. 

Wolves Among Us er:

Jimmy Bertelsen - Vocals, Rune Bohnstedt - Guitar, Tommy Knudsen - Bass, Casper Mortensen - Guitar, Søren Pedersen - Drums

Casper startede bandet med den tidligere trommeslager Jonas. De fandt Rune og Tommy indenfor kort tid. Jimmy og Søren kom til senere. I maj skiftede bandet navn til Wolves Among Us. Før hed de E'nemia.

Bandet har en trofast fanskare i Aalborg. De har ifølge Wolves Among Us en stor andel i, at bandet udgiver musik, og har kunnet udgive deres nye album.

Knofedt skal der til

Det er heller ikke gået ubemærket hen hos CEO og artist manager fra Prime Collective, Mirza Radonjica-Bang, at Wolves Among Us er blevet udvalgt til branchedagen. "Wolves Among Us har taget os lidt på sengen. Deres succes og potentiale skal findes især på Spotify, hvor deres single 'Collapse' er blevet streamet mere end 150.000 gange," fortæller han til Aalborg24. Han fortæller desuden, at Wolves Among Us skal arbejde bevidst og målrettet fremover for at udløse det potentiale, som deres nye album har vist, at de indeholder. 

Hos Wolves Among Us har udvælgelsen til branchedagen pustet til ambitionerne, og det er nu der skal arbejdes: "Vores plan er at spille den lange række koncerter, vi har til efteråret. Derefter går vi i skriveskuret og arbejder på en opfølger til Collapse," fortæller Søren Pedersen, der er bandets trommeslager. 

Imens glæder bandets forsanger, Jimmy Bertelsen, sig over udvælgelsen og ser frem til det kommende hårde arbejde: "Vi har spillet sammen i en del år nu, og der har skullet en del finpudsning til. Nu føles det som om alt vores hårde arbejde bærer frugt. Jeg putter meget af mig selv i musikken, jeg laver, så at blive udvalgt til branchedagen, betyder mere end jeg kan beskrive. I forhold til vores karriere, vil jeg suge så meget til mig, som jeg kan. Snakke med folk, lytte til folk. Snakke med fans. Generelt bare tage så meget med i bagagen jeg kan så vi kan arbejde videre med det vi har gang i nu. Vores arbejde er langt fra slut, og jeg glæder mig så meget til at se, hvor vi kan tage det hen nu."