Det kan du bruge din fredag aften på

Foto: Shutterstock

Har du brug for lidt ideer og inspiration til, hvad du kan fordrive tiden med en fredag aften? Så læs du blot videre, for her vil komme en række forskellige muligheder for steder du kan besøge i Aalborg. Du kan selvfølgelig også hygge dig derhjemme med at spille på https://www.mrgreen.com/da/roulette, læse en god bog eller flyde ud i sofaen til en film eller to. Husk da skålen med fredagsslik, det hører sig ligesom til på en hjemmefredag.

Dette kan du lave en fredag aften i Aalborg

Hvis du er glad for dyr og zoologiske haver, så bør du tage at besøge Aalborg Zoo. De holder flere aften-arrangementer i løbet af året. Her kan du opleve dyrenes aftenritualer. Hvilke dyr kalder for eksempel sin flok til ro? Hvilke dyr er nataktive, og begynder deres vågne aktiviteter, når mørket falder på? Derudover er der lidt forskellige ekstra ting, som sker, samt pyntet fint med lys og andet stemningsfyldt. Tjek hvornår de næste gang har aftenåben på en fredag, så du ikke går forgæves, og nyd en skøn og lærerig aften i zoo.

Skal det være en festlig aften

Hvis du ønsker lidt fest og stemning til din fredag aften, så er det selvfølgelig helt oplagt at tage en tur til Jomfru Ane Gade, hvor der ligger værtshuse og diskoteker side om side. Der er noget for en hver smag, og der er godt med liv. De fleste steder er der gratis entré, så du kan nemt gå fra sted til sted, enten for at se det hele, eller blot for at finde den mest passende fest at deltage i. I gaden findes der også overnatningsmuligheder, hvis det skulle blive nødvendigt med kort vej til en seng.

Er du til lækker og gennemtænkt arkitektur?

Hvis du er begejstret for arkitektur og design, så bør du se det nordiske oplevelseshus Utzon Center. Der ser du smukt og moderne arkitektur med forståelse for den nyeste teknologi. Det er meget fascinerende at gå på opdagelse i. Hver eneste detalje er fuldstændig gennemtænkt. Der er forskellige udstillinger gennem året, så måske er der kommet en ny, siden du var der sidst. Følg med i deres kalender, for at holde øje med de forskellige udstillinger, workshops og arrangementer.

Nyd de flotte planter i parken

Kildeparken er en af de ældste parker i Aalborg. Udover at parken er smuk, og at du kan få dig en god gåtur med ro til hovedet, så sker der også forskellige events og arrangementer i løbet af året. Det er gerne friluftsscenen som bruges til de formål. Tag en tur ved de syngende træer, for at se, hvem der er plantet træer for, og hvornår de har optrådt i Aalborg. Det er desuden også helt utroligt smukt at følge årstiden i parken. Alt fra det smukke forår, den blomstrende sommer, det farverige efterår og den hyggelige vinter. Parken er utroligt smuk på alle årstider.

Hvad med en aften i biografen?

Der er flere biografer at vælge mellem i Aalborg. Find enten den, som er nærmest dig, eller gå i stedet efter filmprogrammet. Det er altid rart med en tur i biffen, også selvom mange nu i stedet ser film derhjemme. Det er dog bare alligevel lidt mere spændende med en film på det store lærred med gode lydforhold. Hvis du har lyst, kan du tage af sted alene, men du kan også hive en ven med, for at gøre oplevelsen mere hyggelig. Så skal I bare blive enige om, hvad I skal se eller også må I af sted flere gange.

Har du været i Aalborg teater?

Aalborg har fine scener i flere størrelser. Smukkest er den store scene, men alle kan de noget helt særligt. Der er mange forestillinger i teatret gennem året, og skuespillerholdet er talentfuldt. Der er ofte flere forestillinger på sammen tid i de forskellige scener. Du vælger derfor bare den forestilling, som du vil se, og derefter er det at nyde en dejlig fredag aften, hvor du bliver godt underholdt i teatret. Det er faktisk også muligt af og til at streame forestillingerne, hvilket kan være rart, hvis du er forhindret i at møde op.

Skal det være en aktiv aften?

Har du en masse energi, som trænger til at blive brændt af, så kan du tage til Nørresundby Idrætscenter, som byder på et væld af forskellige sportsgrene. Du kan for eksempel svømme i det større bassin, prøve svævebaner, tage et slag minigolf eller give den gas i træningscenteret. Uanset om du skal have badetøj eller løbesko med, så kan du få brugt en god mængde energi. Der er nemlig 17000 kvadratmeter, du kan boltre dig på. Slut gerne af på cafeen, som en hyggelig afslutning.

Trænger du til en shoppetur?

Der er selvfølgelig også rig mulighed for at shoppe i Danmarks fjerde største by. Det er for eksempel muligt i det store indkøbscenter Shoppen, hvor der er et bredt udbud af butikker, som du kan shoppe løs i, eller bare snuse rundt og kigge i. Der er løbende forskellige events, som du kan underholde dig med. Trænger håret til at klip, så kan det også lade sig gøre her hos en frisør. Der er masser af spisemuligheder i centret, hvis du skulle blive sulten undervejs. Det er nemt at parkere der. Du kan altså nemt shoppe i timevis her, hvis du vil.

Tag ud at spise - der er mange spisesteder

Hvis du ønsker at spise ude, eller bare virkelig ikke gider at lave mad i dag, så er der spisesteder for enhver smag i Aalborg. Her finder du alt fra danske køkkener, kinesisk, sushi til fiskerestauranter. Du kan selvfølgelig også snuppe en menu på en burgerbar, hvis det er det, som trækker. Da der er mange at vælge mellem, så tjek eventuelt andres anmeldelser af steder. Så har du lidt ekstra inspiration, når du skal vælge, hvor du skal spise henne. Det er jo rarest at spise et sted, hvor der er gode anmeldelser af maden.