Derfor kunne HF være en fordel for dig

Er du i tvivl om, om du skal fortsætte på et gymnasium efter folkeskolen, og har du overvejet, om en HF-uddannelse er det rette valg for dig?

Sponsoreret indhold

Der kan være mange overvejelser forbundet med at vælge ungdomsuddannelse, og for mange kan det være svært at tage en beslutning om, hvilken gymnasiale uddannelse, der passer bedst ind i både behov, ønsker og drømme. Inden du vælger, er det derfor vigtigt, at du undersøger, hvad de forskellige uddannelser tilbyder, hvilke fag du kan læse, og hvilke videregående uddannelser, erhvervsuddannelser mv. den giver adgang til. Her i artiklen vil vi prøve at guide dig gennem de grundlæggende ting, du skal vide om HF.

Hvad er en HF-uddannelse?

En HF er en 2-årig gymnasial uddannelse, som giver dig ny viden inden for vigtige fagområder, og som er målrettet dig, der drømmer om at læse videre på en erhvervsakademi- eller professionsbacheloruddannelse. Ønsker du at læse på universitetet, kan du med en udvidet fagpakke også opfylde adgangskrav til en lang række universitetsuddannelser. Det vil dog være en god idé at undersøge, om en STX passer bedre ind i dine planer. Vil du gerne læse din HF på et gymnasium i Aalborg, er Nørresundby Gymnasium og HF måske det helt rette valg for dig.

Hvilke fag og fagpakker kan jeg læse på HF?

Når du læser en HF, er der en række obligatoriske fag og faggrupper i dit forløb. Disse er Dansk A, Engelsk B, Matematik C, en række kultur- og samfundsgruppefag og naturvidenskabelige fag på B eller C niveau samt enten idræt, billedkunst, dramatik, mediefag eller musik på c-niveau. På Nørresundby Gymnasium og HF i Aalborg kan du vælge mellem fire forskellige fagpakker, hvortil du selv kan vælge yderligere et eller to valgfag, så du kan tone din uddannelse i den retning, der passer til dine drømme.

Hvordan foregår en HF-eksamen?

En HF-uddannelse varer, som sagt, i 2 år, og du kan starte på den, så snart du har færdiggjort din 9. klasse. Eksamen på HF adskiller sig fra en almen STX-uddannelse ved, at du ikke vil få standpunktskarakterer løbende gennem dit uddannelsesforløb. I stedet skal du ved enden af hvert skoleår gå til skriftlige og mundtlige eksamener i alle de fag, du har taget i løbet af året. Når du har gennemført din HF-eksamen, får du et eksamensbevis, hvori du kan se dit samlede gennemsnit for de eksaminer, du har været oppe i. Dette eksamensbevis giver dig adgang til din kommende drømmeuddannelse på erhvervsakademiet eller en professionsbachelor.