Voldsom stigning af forseelser på skoleveje i Aalborg

Der har været over dobbelt så mange sigtelser i år, end tilfældet var i 2017.

I Aalborg har man kørt frisk til på skolevejene. Således er der mere end dobbelt så mange sigtelser i år end i 2017.

8.000 forseelser blev registreret i løbet af ugerne 33 og 34, da politiet lavede en målrettet indsats på skoleveje i forbindelse med skolestart. Det er en forøgelse på hele 1.600 forseelser i forholdet til 2017, og i Aalborg er man desværre rigtig godt med.

I løbet af uge 33 og 34 hvor politiet især kiggede efter bilernes hastighed, om fører og passagerer var spændt forsvarligt fast, samt den generelle trafikale adfære hos passagerne, blev hele 483 personer sigtet i Aalborg.

357 personer kørte for hurtigt, 18 personer benyttede sig af deres mobiletelefon under kørsel, 20 voksne benyttede ikke sikkerhedssele, mens blot et enkelt barn ikke var fastspændt.

Tager man et kig på andre store danske byer, så rangerer Aalborg både højere end Aarhus og Vejle på denne liste. I Vejle blev 477 personer sigtet, mens det i Aarhus blot var 226 personer. Tallene kan dog ikke sammenlignes direkte, da antallet af betjente og patruljer ikke nødvendigvis har været det samme. Der kan således have været langt færre betjente i Aarhus end i Aalborg.

Meget værre end året før

På landsplan har der været en stigning på 25 % i antallet af sigtelser i forhold til samme periode sidste år. I Aalborg er det tal væsentligt større. Således har der været en stigning på 127 % i forhold til året før.

I år var der 483 sigtelser, mens der i 2017 "blot" var 212. Selvom en stigning på 127 % lyder ekstrem, så er det værd at bemærke, at der kan have været flere betjente ude at patruljere end der var sidste år.

Dermed er aalborggenserne ikke nødvendigvis blevet dårligere bilister, måske politiet bare har haft flere mand på opgaven. Ingen af rapporterne fra politiet beretter om antallet af politibetjente, der deltog i de forskellige indsatser.