Verdensmål bliver temaet for Aalborgs Bæredygtighedsfestival

FN's 17 Verdensmål for bæredygtig udvikling er temaet, når Aalborg til september igen slår dørene op for årets Bæredygtighedsfestival. "Kom og vær med til at gøre os alle grønnere," lyder opfordringen fra arrangørerne, som inviterer alle til at deltage som arrangør på et event til eller som besøgende på festivalen.

FN's 17 verdensmål bliver temaet for den årlige bæredygtighedsfestival i Aalborg.

"Vi ser de 17 Verdensmål fra FN som et konkret værktøj til at arbejde med bæredygtighed - hvad enten man er borger, virksomhed eller noget helt tredje. Med Verdensmålene har man formået at samle bæredygtighed i en ramme, som giver god mening for mange. Netop derfor vil vi gerne være med til at udbrede kendskabet og arbejdet med målene endnu mere til Bæredygtighedsfestivalen 2019," fortæller Lasse P. N. Olsen, rådmand i Miljø- og Energiforvaltningen i Aalborg Kommune.

I Aalborg arbejder man med at implementere Verdensmålene i kommunens arbejde, hvor processen for en ny bæredygtighedsstrategi skal igangsættes og derefter implementeres i 2020-2024.

"Verdensmålene spiller en stor rolle som fundament for den bæredygtige udvikling i Aalborg Kommune," siger Steffen Lervad Thomsen, teamleder i Center for Grøn Omstilling i Aalborg Kommune.

Han er ikke i tvivl om, at Verdensmålene vil give Bæredygtighedsstrategien en ekstra dimension:

"Bæredygtighed har længe givet mening og især været dagsordensættende for os, som arbejder med miljøområdet. Med Verdensmålene kan flere se sig i den bæredygtige dagsorden, hvilket giver Bæredygtighedsstrategien et ekstra løft."

Grønt samarbejde

Aalborg Kommune har i seks år været vært for Bæredygtighedsfestivalen, hvor virksomheder, uddannelsesinstitutioner, NGO'er og borgere leverer indholdet ved at vise, hvordan de gør os alle grønnere.

"Verdensmål nr. 17, som handler om partnerskaber, er i høj grad det, som bærer Bæredygtighedsfestivalen og generelt de projekter, vi arbejder med i Aalborg Kommune. Hvis vi skal lykkes med Verdensmålene, så er samarbejde - eller rettere samskabelse - helt essentielt," siger rådmand Lasse P. N. Olsen.

Hvis du har lyst til at bidrage til at udbrede kendskabet til Verdensmålene til Bæredygtighedsfestivalen 2019 ved at vise dit bæredygtige projekt frem, så se mere på bæredygtighedsfestival.dk eller kontakt baeredygtighed@aalborg.dk