Red Bull besøger Nordjylland: Filmer BMX-video ved internationalt kendt seværdighed

I en kommende video bliver nogle af Danmarks smukkeste seværdigheder blandet sammen med ekstremsport, når den skotske BMX-kører Kriss Kyle lægger vejen forbi. Foto: Shutterstock

Fantastiske steder i Danmark danner rammen om en ny video-fortælling, hvor en af verdens bedste BMX -kørere, skotske Kriss Kyle, udfører tricks og stunts. Optagelserne vil være fra både danske byer og natur, og vil på den måde binde Danmark sammen. Det er VisitDenmark og Red Bull, der står bag den nye kampagne, der bliver publiceret på blandt andet YouTube og Facebook.

Nordjylland kommer i godt selskab med bl.a. LEGOLAND og Copenhill i en ny video, som Red Bull netop nu er ved at optage i samarbejde med VisitDenmark og VisitNordjylland.

Videoen bliver optaget 18 steder i Danmark, hvor den skotske BMX-kører Kriss Kyle vil udføre vilde stunts og tricks på sin cykel og samtidig give seerne flotte billeder af danske steder og stemninger. Målet er at markedsføre Danmark globalt på en ny måde.

Fra den 26. august til den 5. september rejser filmholdet og VisitDenmark rundt i landet for at optage videoen, og tirsdag den 3. september er de på Rubjerg Knude parkeringsplads. Her mødes de med Ann Marie Søborg Karkov, Direktør i VisitNordjylland, der har været med i planlægningen. 

”Rubjerg Knude er noget helt specielt, og vi er naturligvis glade for at for at kunne lægge scene til videoen. Vi ved, at Rubjerg Knude fyr har fået utrolig megen international opmærksomhed, men håber selvfølgelig på at en film som denne vil få endnu flere til at besøge Nordjylland. ” siger Ann Marie Søborg Karkov, Direktør i VisitNordjylland.  

Red Bull er kendt for energidrikken Red Bull Energy Drink, som sælges i 171 lande, men også som arrangør af events som Red Bull Cliff Diving med udspring i Københavns Havn fra Operaens tag og samarbejde med vovehalse som Felix Baumgartner samt en række internationale sportsstjerner, herunder også danske atleter som Nordjyllands egen 4x SUP verdensmester Casper Steinfath.

Fortæller anderledes historie om gamle Danmark

Men herudover er Red Bull kendt for at være gode til at skabe engagement hos de millioner af brugere, der tjekker ind på Red Bulls egne kanaler for at se deres filmproduktioner med sportsstjernerne, hvor vilde stunts, spænding, nerve og fantastiske iscenesættelser skaber beundring og begejstring. Det er især den del af Red Bulls univers, der har haft betydning for samarbejdet om markedsføring af Denmark.

Om kampagnen siger senior projektleder Jacob Lisbygd fra VisitDenmark:

”Kernen i det danske turistprodukt er de unikke oplevelser på destinationerne rundt om i landet. Ved at samarbejde med Red Bull får vi sammen med destinationerne fortalt en sjov, anderledes historie om Danmark, der har kant og kan skabe opmærksomhed. Stederne sætter scenen for Kriss Kyles tricks og stunts, og det betyder, at alt den action og begejstring, som Red Bull er eksponent for, bliver forbundet med Danmark,” siger Jacob Lisbygd.

”Det bliver virkelig stort at skulle lave det her projekt i Danmark. Da vi var rundt at finde de bedste steder at optage på, var folk virkelig gode til at fortælle historierne om hvert enkelt sted. Den venlighed, jeg blev mødt med, inspirerer i den grad til at give den gas. Videoen bliver den vildeste, jeg har lavet endnu – og I kan godt glæde jer til at se den” siger Kriss Kyle i en pressemeddelelse.