Nordjyderne shopper lokalt på nettet: Nethandel boomer efter butiksåbning

Magasin er blevet populær blandt nordjyderne. Foto: Magsin du Nord

Nordjyderne shopper i vildskab i Magasins webshop efter åbningen af stormagasinet i Aalborg. Siden september sidste år er der sket en fordobling i antallet af besøgende på Magasin.dk fra Aalborg-området.

Væksten hos Magasin i Nordjylland fortsætter og har markant oversteget Magasin.dks øvrige markeder. Konkret er antallet af besøg på Magasin.dk fra Aalborg steget med 111 procent og omsætningen med 125 procent sammenlignet med den tilsvarende periode forrige år fra september 2017 til maj 2018. 

"Der er ingen tvivl om, at den nye fysiske butik i Aalborg i den grad gavner vores onlinesalg i Nordjylland. Det har vi ikke oplevet tilsvarende andre steder, forklarer Store Manager i Magasin Aalborg, Tina Mikkelsen.

Kvinderne shopper mest

De mest solgte produktkategorier tyder på, at det er de nordjyske kvinder, der shopper mest på Magasin.dk. Det er nemlig særligt kvindemode og accessories, der bliver bestilt online:

- Det stemmer godt overens med flowet i butikken, hvor vi også kan se, at det er mode og accessories, der er de mest populære varekategorier, fx fashionbrands som Wood Wood og vores egen Magasin Du Nord collection eller accessories fra Becksöndergaard. Vi har en klar strategi om, at det også er en væsentlig del af formålet med de fysiske butikker, at de skal være udstillingsvindue og inspirationskilde for webshoppen, hvor vi jo har et endnu større udvalg end i forretningen. Men nogle ting overrasker også, og især er vi glade for, at aalborgenserne og nordjyderne i den grad har taget vores egne mærker til sig, fortsætter hun.

Tina Mikkelsen siger supplerende, at 28 procent af de nordjyske onlinekøb bliver bestilt til afhentning i den fysiske Magasin-butik i Aalborg.