Niårige Nanna tager opgør med sit dårlige selvværd : "Jeg lærer at være god mod mig selv"

Nanna er for tiden flyttet ind på julemærkehjemmet i Hobro. Foto: Julemærkehjemmene

Nanna på 9 år fra Brønderslev har længe kæmpet med dårligt selvværd og manglende venner. Nu tager hun tyren ved hornene på Julemærkehjemmet i Hobro.

Mødet med andre børn i samme båd samt masser af sund mad, frisk luft og motion har været guld værd for Nanna. På blot fire uger har hun vendt op og ned på hele sin tilværelse og kan nu holde ud at betragte sit eget spejlbillede. Det kunne hun ikke før.

”Jeg var ikke ret glad for mig selv og tænkte, at jeg ikke var lige så god eller sjov som de andre. Jeg kom herned på Julemærkehjemmet, fordi jeg gerne vil have bedre selvtillid, flere venner og et stærkere sind,” lyder det fra Nanna.

Piben har allerede fået en anden lyd, omend den endnu ikke spiller for fuld styrke:

”Jeg kan da godt se, at jeg er pæn nok. Jeg siger heller ikke dumme ting til mig selv længere. Det er, som om jeg tror mere på mig selv, og at jeg er lidt bedre mod mig selv nu,” siger den 9-årige lidt søgende, men alligevel med pondus.

Stærkere på egne ben

Nanna er omkring halvvejs i sit ophold på Julemærkehjem og har næsten vænnet sig til at være væk fra mor og far:

”Nogle gange savner jeg dem meget. I starten var det ikke så galt, for der føltes det bare som en almindelig overnatning hos en ven. Men efter nogle dage blev det lidt hårdt. Når det er værst, lytter jeg til lidt god musik eller snakker med nogen af dem, der har været her i længere tid,” forklarer Nanna.

Nanna elsker at tegne, spille spil eller lave perleplader i fællesstuen sammen med de andre. Hun har fået mange nye venner, og det gør hende glad indeni. Eller som hun siger på godt jysk:

”Det er jo lidt dejligt. Mange af de andre Julemærkebørn har prøvet det samme som mig. Altså at føle sig udenfor og mindre værd, og derfor forstår de alting meget bedre. Derfor er det også nemmere at få venner her, og nu ved jeg, at jeg bare kan være mig selv,” fortæller hun.

Tror på en god fremtid

Fremtiden for den unge vendelbo tegner pludselig langt lysere end for bare få uger siden.

”Tre af mine klassekammerater hjemmefra besøgte mig i sidste uge her på Julemærkehjemmet. Det var rigtig dejligt, og jeg glæder mig til at komme tilbage til min klasse. Og så har jeg jo også mine nye venner fra Julemærkehjemmet, som jeg vil holde kontakten til,” siger Nanna.

Som ekstra bonus er Nanna både blevet udvalgt til at overbringe en buket blomster til H.K.H. Kronprinsesse Mary i forbindelse med offentliggørelsen af Julemærket 2019 – og hun skal synge med i koret af Julemærkebørn, der skal underholde ved samme lejlighed, det fortæller Julemærkehjemmene i en pressemeddelelse.

”Det er helt vildt, og jeg glæder mig. Der er jo nok ikke så mange, der prøver den slags. Jeg er spændt på, hvordan hun er, og hvad hun siger. Men min storebror er faktisk mere misundelig på, at jeg snart skal med Julemærkehjemmet på tur til trampolinparken Rush,” slutter Nanna med et stort smil.
 

Sådan så det ud, da Nanna overrakte en blomst til Kronprinsesse Mary. Foto: Julemærkehjemmene