Fredet klit skamferet: Nu er to anholdt

Modelfoto. Det smukke lys ved klitterne i Skagen. Foto: Shutterstock

Onsdag eftermiddag anholdte politiet en mand, som de mistænker står bag hærværket mod den beskyttede klit i Skagen.

Manden er sigtet for groft hærværk og for at overtræde naturbeskyttelsesloven.

Senere samme aften anholdt man ligeledes yderligere én mand, der også er sigtet for groft hærværk og for at overtræde naturbeskyttelsesloven. Også denne mand er bosat i Nordjyllands Politikreds.

”Vi har lige siden, at vi modtaget anmeldelsen efterforsket intenst i sagen, så jeg er tilfreds med, at efterforskningen i går gav det fornødne grundlag til at skride til handling og anholde to mistænkte,” siger vicepolitiinspektør John Henriksen.

To anholdt for hærværk mod fredet klit

Begge de anholdte er løsladt, og politiet har på nuværende tidspunkt, af hensyn til den igangværende efterforskning, ingen oplysninger om de to mænds stillingtagen til sigtelserne mod dem. Nordjyllands Politi  har foran sig endnu en række efterforskningsskridt i sagen, der skal gennemføres, før man kan udtale sig yderligere.

”Når vi har afsluttet vores efterforskning, så klargør vi sagen til juridisk vurdering ved anklagemyndigheden,” siger vicepolitiinspektør John Henriksen, der understreger, at Nordjyllands Politi på nuværende tidspunkt ikke kan udtale sig yderligere om sagen af hensynet til det fortsatte efterforsknings-arbejde.