Lige nu kan du opleve 26-årige Beate i Den store bagedyst, hvor hun med sit lyserøde hår og farverig stil giver programmet både kant og fantasi. Til hverdag er hun frisør i Aalborg – en by som hun elsker.
Beate skiller sig ud fra de andre deltagere i dette års bagedyst. Hun er glad og fuld af farver, og det kommer til at afspejle sig i de kager vi kommer til at se i programmet. Vi har talt med Beate.
Hvordan er din interesse for kage opstået?
”Jamen jeg har bagt hele mit liv, og min mormor hun har altid bagt når vi har været hjemme ved hende, og har taget mig med i køkkenet. Så det er bare sådan en ting som altid været en del af mit liv.”
Hvornår fandt du ud af, at du havde talent for at bage?
”Det ved jeg sørme ikke. Jo ældre jeg er blevet, jo sjovere, synes jeg, at det er blevet at udfordre mig selv. På at lave vildere kager, og så har altid set Bagedysten, og der får man jo også inspiration, når man ser det. Jeg tror, at det er kommet løbende.”
Artiklen fortsætter efter billedet
Hvordan kom du med i Den store bagedyst?
”Jeg ansøgte faktisk til sæsonen 2018, men var nødt til at takke nej, da blev indbudt til casting, da jeg skulle til VM i Roller Derby samtidig. Så der var en caster fra DR der skrev til mig efterfølgende om min ansøgning galt til den her sæson, og det sagde jeg selvfølgelig ja til.”
Hvad gjorde du i din ansøgning for at skille dig ud?
”Jeg skrev en ansøgning fra hjertet af, hvis man kan sige det sådan. Jeg skrev hvor meget, at det ville betyde for mig at komme med. Jeg var ærlig og gav dem noget af mig allerede fra starten af.
Du er elsker farver – hvordan afspejler det sig i dine kager?
”Ja det synes jeg. Men også bare mig som person. Mit tøj skiller sig ud. I lørdags havde jeg sådan en grøn buksedragt på og lyserødt hår og lyserøde øjenbryn og sådan nogle ting. Og det fortsætter jeg med.”
Artiklen fortsætter efter billedet
Du har glutenallergi – kommer alle dine kager så til at være glutenfri i Den store bagedyst?
”Nej det gør de ikke. Når det giver mening. Da jeg meldte mig til programmet. Der spurgte de, hvordan det kunne hænge sammen. Om jeg så ville bage alt glutenfrit, og om de andre i teltet også skulle bage glutenfri. Men jeg har helt fra starten af haft den holdning, at det er mit problem. Det er mig der lider af det, hvis man kan sige det sådan. Jeg har altid bagt, og det var først som 20-årig, at jeg fik glutenallergi, så jeg vil ikke tabe på grund af at jeg skulle bage glutenfri, så jeg gør det kun, når det giver mening.”
Kunne dommerne smage at det var glutenfri kage?
”Nej. Ikke andet end, at det det er glutenfri, men den smager lækkert, og den er overraskende ikke tør og sådan noget.”
Dommerne var ikke helt tilfredse med saltsmagen i din kage i første afsnit – hvordan var det, at få kritik på tv?
”Man skal jo lige til at kigge lidt indad, når man får kritik, for folk rundt omkring en er jo altid mega søde, og det smager jo mega godt. Men det finurlige ved kager er også, at selvom man bruger den samme opskrift, så behøver det jo ikke at være lige godt fra gang til gang. Der kan være alt muligt der spiller ind. Så det at jeg ikke nailede den i programmet er jo mega ærgerligt. Når jeg havde fået ros hjemmefra.”
Du vil gerne være utraditionel i forhold til smage? Hvilke ting ser du som utraditionel?
”I lørdags lavede jeg fermenterede blommer. Det er for mig rimelig utraditionelt. Det var dem der fik kagen til at smage saltagtigt i lørdags, og det var nok sådan et stykke, som dommeren Katrine fik for meget af.”
Artiklen fortsætter efter billedet
Man ser tit at deltagerne vælger, at bruge deres egne penge og meget tid på at deltage i Den store bagedyst for at øve sig så godt som muligt. Hvad har du selv investeret af tid og penge i det?
”Åh penge det ved jeg ikke. Det har jeg intet overblik over overhovedet. Men det er mange. Og tid det oceaner – jeg tror, at det er skræmmende så meget tid, som jeg har brugt på at bage. Jeg var nødt til at gå ned på 30 timer, men det var i forbindelse med optagelserne. Det var jo midt på ugen, at de lå. Så der var jeg nødt til at få nogle fridage, og så arbejde andre dage i stedet.”
Du er på landsholdet i Roller Derby. Kan du fortælle mere om det?
”Altså til hverdag spiller jeg i Aalborg og træner der. Landsholdet er lidt standby lige nu. Men jeg er stadig en del af det danske landshold. Jeg var til VM i Manchester i 2018. Dr var jeg udtaget. For mit personlige vedkommende var jeg kun reservespiller, så jeg kom ikke på banen. Men jeg mener at Danmark endte på en 18. plads.”
Du er fra Aalborg – hvad er dit yndlingssted i Aalborg?
”Det er et rigtig godt spørgsmål. Altså et ved jeg virkelig ikke. Jeg er født og opvokset i Aalborg. Det er byen der har været med til at skabe mig, og gøre mig til den jeg er i dag. Jeg synes, at det er så svært lige at sige, at det er det her der er mit yndlingssted. For Aalborg er mit yndlingssted. Men jeg er kæmpe AAB-fan, så at være ude på AAB- stadion, da de vandt The Double, var jo sindssygt og en vanvittig oplevelse, og et sted, hvor jeg altid er glad for at komme hen. Det er et fælleskab, hvor jeg altid hører hjemme.”
Hvor er det bedste sted at få kage i Aalborg?
”Jamen jeg spiser jo kun kage, når det er glutenfri, og det er der desværre ikke særligt mange af i Aalborg. Et af de få steder der, er Penny Lane. Men det er ikke fordi, at jeg spiser super meget kage, når jeg er ude.”
Du kan se Beate i Den store bagedyst på lørdag, og se om hun går videre til næste runde.