Dommedagsmetal og freestyle rap: Programmet for Aalborg Operafestival byder på lidt af hvert

Rapperen Pede B er en af de kunstnere, som besøger Aalborg Operafestival. Foto: Aalborg Operafestival

Aalborg Operafestival indtager endnu en gang byen, når festivalen løber af stablen fra den 8.-11. august. Programmet for festivalen er netop blevet offentliggjort, og oplevelserne spænder bredt fra dommedagsmetal til freestyle operarap.

I august løber Aalborg Operafestival af stablen fra den 8.-11. august. Aalborg midtby er hovedscenen, hvor gæster kan opleve de mange koncerter i gåafstand. Nu løfter Musikkens Hus og Aalborg Operafestival sløret for hele programmet, der præsenterer opera i mange forskellige variationer:

"Når det kommer til opera og kultur generelt, handler det om både at stå ved genrernes ståsted og kvaliteter, men også ind i mellem om at turde at tage chancer, og sætte kærligt spørgsmålstegn ved ”plejer”. Det afspejler sig i høj grad i årets program, der både byder på gamle kendinge, traditionelle operakoncerter og helt nye konstellationer, som ikke er set før. En stor tak til de mange lokale ildsjæle, der har taget imod mig med åbne arme, er kommet med overraskende idéer og har knoklet for at få de sidste detaljer på plads," forklarer den nyligt tiltrådte festivalleder Peter Rønn og fortsætter:

"Arrangementerne tager alle udgangspunkt i nogle af operagenrens styrker – nemlig det dramatiske, det sanselige, de gode melodier, den smukke klang – og ikke mindst; folkefesten. Vi har haft fokus på at indgå nye samarbejder og at række ud efter den yngre målgruppe. Jeg glæder mig eksempelvis vildt til at opleve hvad dommedagsmetalbandet Heathe og fire operasangere får ud af en sommer i øvelokalet, som afsluttes med koncert på Studenterhuset under festivalen."

Der vil som vanligt blive opstillet scene på C.W. Obels Plads, hvor de besøgende kan opleve en perlerække af gratis koncerter, herunder operarap med freestyle-rapperen Pede B og den romantiske klassiker Bella Notte samt en dramatisk solokoncert med sopranen Elsebeth Dreisig. Børnefamilierne kan desuden glæde sig til en vaskeægte verdenspremiere på Kalle Mathiesens romantiske opera-trommeshow. Kalle, som bl.a. er kendt fra Ramasjangserien ”Kalles Danmarkstour”, er til Aalborg Operafestival flankeret af den dygtige basbaryton Bo Horsevad.

Kendetegner kulturbyen Aalborg

Det er Musikkens Hus, der ejer og driver Aalborg Operafestival, og huset lægger selv scener til en række af festivalens store arrangementer, herunder hyldest-operaen til Elsa Gress ”Myte om mørke” og den traditionelle operamiddag i Øvre Foyer.

"Aalborg Operafestival appellerer til alle lige fra det brede publikum til den kræsne operafan. Det er en begivenhed, vi er særdeles stolte af, og som i høj grad er med til at kendetegne kulturbyen Aalborg," siger Lasse Rich Henningsen, administrerede direktør for Musikkens Hus, som står bag Aalborg Operafestival.

Aalborg Operafestival byder naturligvis også på flere elskede gengangere, herunder åbningskoncerten hvor Aalborg Operapris uddeles. Prisen uddeles i år i helt nye rammer i Aalborg Klostergård blandt gårdens unikke kalkmalerier, som – i anledning af maleriernes 500-års fødselsdag - vil blive oplyst af lyseffekter, mens jazzikonet Palle Mikkelborg og DJ Mike Sheridan akkompagnerer mezzosopran Helene Gjerris.

TV- og radioværten Adrian Hughes vender igen i år tilbage til Aalborg Operafestival og står i spidsen for arrangementet ”Opera at an exhibition”, hvor operaarier og kunstværker smelter sammen på Kunsten Museum of Modern Art.

Aalborg Operafestival er klar til at indtage byen med mere end 20 unikke forestillinger og koncerter i dagene 8. – 11. august 2019.

Læs hele programmet på Aalborg Operafestivals hjemmeside.