Badning frarådes: Tarmbakterier i vandet aflyser sommeren på kendt nordjysk strand

Foto: Frederikshavn Kommune

Badning på Jerup Strand frarådes i 2019-sæsonen på grund af for højt indhold af tarmbakterier. Et eksternt rådgivningsfirma er i gang med at finde årsagen

Vejret føles mere og mere som forår og inden længe skal vi til at tænke på badetøj, parasol og strandtur. Men i år bør turen ikke gå til Jerup Strand, hvor Frederikshavn Kommune fraråder badning i 2019-sæsonen.

De seneste to sæsoner er vandkvaliteten ved Jerup Strand blev vurderet til "ringe" på grund af højt indhold af tarmbakterier. Så i år skal der skiltes med "badning frarådes" på stranden.

Forureningen af vandet stammer formentlig fra Jerup Å, der har udløb umiddelbart syd for badestranden.

- Vi har hyret et rådgivningsfirma ind til at hjælpe os med kildeopsporingen i løbet af sæsonen. Der skal over en længere periode tages prøver i både vådt og tørt vejr, men så finder vi forhåbentlig kilden, siger Kirsten Haumann, som er miljøsagsbehandler i Center for Teknik og Miljø i Frederikshavn Kommune.

Vandprøverne fra Jerup Strand viser for højt indhold af tarmbakterierne E. coli og Intestinale Enterokokker. Arbejdet med at finde forureningskilden forventes afsluttet inden 1. september.

- Resultaterne fra undersøgelserne kan forhåbentlig være med til at sikre en bedre badevandskvalitet på Jerup Strand fremover, afslutter Kirsten Haumann.