Kommunernes indtægter fra parkering bare stiger og stiger på landsplan. I Aalborg derimod daler indtægterne.
17.002 gange i løbet af 2017 hev en kommunal parkeringsvagt bødehæftet op af lommen, og afleverede en irriterende seddel i forruden på en ulovlig parkeret bil et sted i Aalborg Kommune. Det kan lyde som meget, men faktisk skete det langt oftere tilbage i 2014, hvor der blev udskrevet 29.387 bøder.
Det viser nye tal fra FDM. Tallene afslører også, at tendensen i Aalborg står i stærk kontrast til udviklingen på landsplan.
Sidste år kom der nemlig samlet set 120 millioner kroner mere ind i kommunekasserne rundt om i landet, hvilket har fået FDM til at appellere til kommunerne om at holde igen med den skrappe kontrol – og om at sætte taksterne ned. Ikke mindst fordi at langt de færreste indtægter går til parkeringskontrol og drift af parkeringsanlæg, men derimod til andre kommunale aktiviteter.
En bemærkelsesværdig udvikling
Vi har talt med Dennis Lange som er juridisk konsulent hos FDM. Han kalder tallene fra Aalborg bemærkelsesværdige, fordi de står i meget stærk kontrast til landsudviklingen. Eksempelvis er antallet af udskrevne bøder i Aarhus mere end fordoblet de seneste fire år. Nogen forklaring på de aalborgensiske tal har han dog ikke.
Det er selvfølgelig fristende at tro, at det handler om, at de aalborgensiske bilister er blevet langt bedre til at parkere efter reglerne. Sandheden er dog sjælden så simpel, men hvad der præcis står bag de færre p-bøder står ikke klart. Vi hører gerne fra jer, hvis nogen ligger inde med en forklaring.
Faktum er dog i hvert fald, at mens de fleste andre kommuner skovler flere og flere penge ind på parkering, daler indtægterne i Aalborg.
Sidste år blev der indbetalt 28.101.019 kroner i betalingsanlæggene rundt omkring i byen, og det er faktisk også et fald i forhold til de tidligere år.
Når man tæller p-bøder og betaling for parkering sammen, tjente Aalborg Kommune sidste år samlet 36.035.003 kroner. Det kan lyde som et højt tal, men er rent faktisk mere end otte millioner færre end for fire år siden.