9000 nordjyske børn samles mandag og sætter Idrætsmødet i gang

De yngste får rig mulighed for at bevæge sig i næste uge. Foto: Shutterstock

Idrætsmødet i Aalborg kickstartes allerede mandag af alle Aalborg Kommunes 0-6 årige

Aalborg Kommunes 0-6 årige behøver ikke af vente helt til fredag d. 30. august, hvor Idrætsmødet i Aalborg officielt starter for alle de voksne. Alle omegnens dagplejere, vuggestuer og børnehaver starter nemlig allerede mandag 26. august på fem dage med masser af bevægelse for alle 0-6 årige i kommunen.

Det er Idræts- & Naturbørnehaven Olympia og Den pædagogiske daginstitution Spiloppen der har planlagt og udarbejdet det pædagogiske materiale til Idrætsmødets bevægelsesuge. Al materiale til bevægelsesugen for alle 0-6 årige ligger frit på Idrætsmødets hjemmeside, så fagfolk og andre interesserede ønsker inspiration til bevægelsesaktiviteter med børn i aldersgruppen. 

Fem dage med fuld smæk på

Bevægelsesugen - under Idrætsmødet - er ligeledes fem dage med massser af aktivitet rundt om i Aalborg Kommune.

Fra mandag til fredag i Idrætsmødets bevægelsesuge er der planlagt "Aktivitets- og kompetencedage" med fokus på krop, sanser og bevægelse for Aalborg Kommunes børnehavebørn og pædagogiske personale.

Det er Aalborg Kommunes Sundheds- og Kulturforvaltningen, Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen, DGI Nordjylland, KFUM Idrætsforbund og Gerlev Center for Leg & Bevægelse der her er gået sammen om at skabe fem dage i bevægelsesugen fyldt med lærerige aktiviteter for børnehavebørn og dets fagpersonale. Der er bevægelsesaktiviteter for børnene samt faglig kompetenceudvikling for det pædagogiske personale med fokus på temaet "krop, sanser og bevægelse" - herunder at eksperimentere med mulighederne for bevægelsesudfoldelse i det fri. 

Aktivitets- og kompetencedagene finder sted mandag til fredag: Nibe stadion, Vodskov Idræts- og kulturcenter, UCNs grønne arealer på Mylius Erichsensvej, Vestre Fjordpark og i Karolinelund. Det fortæller Aalborg Kommune i en pressemeddelelse.