Ting du kan foretage dig i Aalborg

Foto: Shutterstock

Aalborg er Danmarks 4. største by og kaldes med rette Nordjyllands hovedstad. Hvis du skulle komme på de Nordjyske kanter, så er der rig mulighed for at få nogle gode oplevelser med hjem, og herunder får du et par forslag til nogle af de mere spændingsfyldte attraktioner, som Aalborg kan byde på.

Der er selvfølgelig mange flere seværdigheder, events og attraktioner i byen, end de der kan nævnes her, så ønsker du at få mere inspiration til gode oplevelser, så hop ind på VisitAalborg og planlæg dit besøg. På siden finder du forslag til shopping- og overnatningsmuligheder, spisesteder, events, attraktioner og meget mere som byen kan byde på.

 

Foto: Kenthc

 

FunCenter Aalborg – Sjov og ballade udover det sædvanlige

Hos FunCenter Aalborg får du en oplevelse ud over det sædvanlige, og her kan du udfordre familie, venner og kollegaer i en masse forskellige spil og konkurrencer. I FunCenter er der mere end 25 forskellige aktiviteter, og der er noget for alle aldersgrupper og temperamenter. FunCenter består bl.a. af 4 store haller med forskellige aktiviteter, hvor det er muligt at sammensætte præcis den pakke af oplevelser, som dit selskab har lyst til at prøve kræfter med. Blandt andet kan nævnes aktiviteter som Bubble Soccer, Hamsterbolde, Wipe Out, Basket Battle, Lokumsræs, BueBattle, Human Football Table og Rodeotyr. Hvis du hellere vil have lidt mere action, er der mulighed for at et spil Paintball eller Lasergame. Der er instruktører, som hjælper og guider deltagerne, ved alle aktiviteterne. Klik ind på FunCenter Aalborgs hjemmeside og læs mere, og se en video der viser nogle af aktiviteterne på nært hold.

Udfordrer dine venner i Aalborg Poker Room

Aalborg har sin egen pokerklub, hvor du kan spille poker helt lovligt. Klubben hedder Aalborg Poker Room, og den har en licens, der gør det fuldstændig legalt at deltage i deres pokerturneringer. For at blive en dygtig spiller, skal du selvfølgelig gøre dig bekendt med reglerne i spillet. Det er ikke tilfældigt, at der i dag er mange online-udbydere, der tilbyder de klassiske “green table” spil på nettet, og det ideelle er at holde sig opdateret med reglerne, inden du kaster dig ud i et rigtigt spil. Du kan deltage i spillet i Aalborg Poker Room på onsdage og søndage, hvor du kan tilmelde dig turneringerne. Du skal være over 18 år for at deltage, og i øvrigt følge klubbens ordens- og turneringsregler. Du finder Aalborg Poker Room på adressen, Hjulmagervej 14, 9000 Aalborg.

Aalborg Tårnet – Fantastisk panoramaudsigt over området

En tur i udendørselevatoren oppe i Aalborgtårnet kan få det til at kilde i maven på de fleste af os. Tårnet har nemlig den længste udendørselevator i Nordeuropa, der fører dig 55 meter op i toppen af tårnet, så du kan nyde udsigten over hele området. Når du står oppe i tårnet, er du 105 meter over havet, og her kan du glæde dig over stilheden og den betagende udsigt. Selvom tårnet blev bygget helt tilbage i 1933, står tårnet i perfekt stand efter en større renovering i 2005. Tårnet blev oprindelig bygget i anledning af en udstilling, og planen var at rive det ned efter udstillingen, men det blev heldigvis aldrig til noget. Lad være med at besøge tårnet hvis det blæser mere end 10-12 m/sek., for så holder tårnet lukket.

Aalborg Forsvars- og Garnisonsmuseum – Stor militærhistorisk udstilling

Hvis du interesserer dig for militærhistorie, så vil et besøg på Aalborg Forsvars- og Garnisonsmuseum ganske givet interessere dig. Aalborg er en gammel garnisonsby, hvis militærhistorie kan spores tilbage til 1779, og udstillingen omfatter blandt andet materiel og udrustning fra de mere end 200 år. En hangar på området er indrettet med en udstilling fra besættelsestiden, hvor du kan se nærmere på skydevåben, kanoner, køretøjer og fly. Det er muligt at komme helt tæt på mange af de udstillede effekter, og mange af genstandene må gerne røres. Frivillig arbejdskraft er med til at holde museet i gang, og de mange frivillige hjælper med at passe og vedligeholde bygninger og udendørsarealer samt museets udstillede genstande, registrere effekter, foretage rundvisninger og meget mere.

 

Foto: Madeinitaly

 

Aalborg karneval – Fest i byen

Karnevallet i Aalborg er en af Danmarks største kulturelle begivenheder. I 2019 strækker karnevallet sig fra den 17. til den 25. maj, og man regner med, at der på karnevallets største dag vil være omkring 60.000 udklædte mennesker, og over 100.000 tilskuere i Aalborgs gader. Aalborgs første karneval blev afholdt i 1983, og siden er deltagerantallet og populariteten vokset støt. Begivenheden er et absolut ”must”, hvis du er i Aalborg i den periode.