Politiet gør status over afholdelsen af karnevallet i Aalborg

Foto: Thomas Tolstrup

Poul Severinsen, vicepolitiinspektør og politiets leder af indsatsen under karnevallet, gør status over weekendens karneval.

Politiets fineste opgave under et karneval er at sørge for god ro og orden. På trods af politiets massive tilstedeværelse er det sjældent nok til at forhindre alle epsioder. Også dette års karneval har haft sine uheldige incidenter. 

Vicepolitiinspektør Poul Severinsen, der har haft til opgave at koordinere politiets indsats under karnevallet, udtaler:
”Dette års karneval har dog været præget af to alvorlige episoder, en voldtægt og en alvorlig voldssag. Voldtægten er begået i forbindelse med karnevallet og der er ikke anholdt nogen gerningsmænd. Ud over disse alvorlige sager, har der været foretaget 11 anholdelser. Af de 11 er der fem der er sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen og seks personer er sigtet for vold. Der er skrevet 25 sager vedrørende overtrædelse af ordensbekendtgørelsen, hvor der ikke har været foretaget anholdelser. Derudover er der skrevet omkring 90 sager for besiddelse af euforiserende stoffer.”

Den person, der blev anholdt i den alvorlige voldssag er endnu ikke afhørt. Sagen kort beskrives af politiet således:

"Kort før kl. 1700 var der en alvorlig voldssag foran indgangen til Kildeparken. En person blev stukket ned med en ukendt genstand. Gerningsmanden blev tilbageholdt og anholdt på stedet. Den forurettede blev bragt til skadestuen af de tilstedeværende politifolk. Han er ramt i brystet og i højre side af ansigtet. Pågældende er ikke i livsfare og der kan p.t. ikke oplyses yderligere vedrørende sagen." 

Den anholdte vil blive fremstillet i et grundlovsforhør i morgen. 

På trods af de eksisterende sager vurderer Poul Serverinsen, at: ”Karnevallet er generelt afholdt i en god stemning."