Kunstværker for millioner udstilles i p-kælder under Aalborg

Sidste års kunstmesse var godt besøgt. Foto: NORTH

NORTH Kunstmesse har på få år etableret sig som kunstens folkelige samlingspunkt i Danmark, der hylder unge talenter såvel som veletablerede kunstnere. Igen i år river mere end 20 gallerier fra ind- og udland kunsten ned fra væggene og udstiller værker til alt mellem 3.000 og 3 mio. kr. i en parkeringskælder i Aalborg.

”Kunst kan være lige så folkeligt som en cowboytoast”, lyder det fra Kent Wolfsen, som er initiativtageren bag NORTH, der allerede har etableret sig som Danmarks største kunstmesse med fri entré. Begivenheden er på få år blevet kunstens folkelige samlingspunkt i Aalborg og afholdes for 4. år i træk i rå og upolerede rammer – 10 meter under jorden.

"NORTH bryder med normerne og gør kunst tilgængeligt for alle. Malerier for flere millioner kroner rykker ud af gallerierne, hvor mange almindelige mennesker ikke tør sætte deres fødder, og ned i en noget så uprætentiøst som en parkeringskælder. Spændet mellem moderne kunst i verdensklasse over for rå beton, snavset gulv og dunkel belysning er farlig og interessant på én og samme tid, og derfor er NORTH en kæmpe, kulturel oplevelse, som tiltrækker de største gallerier i landet og ikke mindst den brede befolkning," fortæller Kent Wolfsen.

Kunstens svar på Roskilde Festival

Han fortæller, at der i år forventes besøg af op til 15.000 nuværende og kommende kunstinteresserede, når NORTH løber af stablen fra den 6.-8. september. Her står 20 af Danmarks største gallerier klar til at udstille kunst til alt mellem 3.000 og 3 mio. kr., og de får igen i år også selskab af udenlandske gallerier – heriblandt Islands største.

"NORTH er kunstens pendant til Roskilde Festival, hvor man får den brede pallette af tidens flotteste kunst i rammer, som favner alle. På kunstmessen kan man møde alt mellem det helt unge talent, hvis kunst måske bliver millioner værd om få år, til den store, veletablerede kunstner, hvis værker allerede efterspørges i hele verdenen. Vi spænder dermed enormt bredt på NORTH Kunstmesse, uanset om man vil begive sig ud på ukendt kunst-territorium eller måske ønsker at finde sit næste maleri, skulptur, litografi eller bare en fed kunstplakat til samlingen."

Besøgende kan se frem til at opleve veletablerede kunstnere som Asger Jorn, Michael Kvium, Julie Nord, Ole Ahlberg og Leif Sylvester samt nye, kunstneriske talenter.

Erhvervslivet bakker op

NORTH møder stor opbakning fra især det nordjyske erhvervsliv, der er med til at muliggøre initiativet med fri adgang til

"NORTH Kunstmesse er et fantastisk kulturelt indslag i byens i forvejen voksende kulturliv, og det er tydeligt, at der er en stadig stigende tilslutning af besøgende. Derfor ønsker vi at bakke op om arrangementet og at gøre kunst sjov og interessant for et endnu bredere publikum," fortæller kunstsamler og sponsor, Dennis Skagen, ejer af Multi-Byg A/S.

Kunstmessen åbner fredag den 6. september kl. 14.00 og har åben lørdag og søndag fra kl. 11-17.

Om kunstmessen NORTH

  • Finder sted fra d. 6.8. september
  • Foregår i parkeringskælderen under Musikkens Hus i Aalborg, Nyhavnsgade 21
  • Ca. 12.000 deltog sidste år, og i år forventes op mod 15.000 besøgende
  • 20 gallerier fra ind og udland udstiller kunstværker fra bl.a. Asger Jorn, Michael Kvium, Julie Nord og Ole Ahlberg
  • Musikkens Spisehus åbner café i kælderen
  • Upcoming musikere spiller under messen
  • Fri adgang under hele messen