Kom til økologisk høstmarked på Egholm

I weekenden inviterer 85 økologiske landmænd over hele landet til økologisk høstmarked, hvor man kan komme tæt på både dyr og grøntsager. I Aalborg er der marked på Egholm Folkefarm.

Flere og flere danskere fylder indkøbskurvene med økologiske varer. I weekenden kan man få sig en førstehåndoplevelse af, hvordan varerne bliver produceret, når Økologisk Landsforening inviterer til høstmarkeder i det danske land. Sidste år besøgte mere end 77.000 danskere en økologisk gård til høstmarkedet.

På Egholm, nærmere bestemt Egholm Folkefarm, producerer de blandt andet varer til Restaurant Tabu, Aalborg Madservice og Kvickly Vestbyen. Egholm Folkefarm kalder sig derfor for Aalborgs lokale spisekammer.

På lørdag slår spisekammeret dørene op, og viser deres bedrift frem. Bedriften består blandt andet af 5 hektar blandede grøntsager, og en masse græsmarker, hvor farmens får, køer og heste kan græsse.

Smagsprøver og snobrød

Markedet finder sted både lørdag og søndag, den 1. og 2. september, og begge dage er der mulighed for at hilse på dyrene, og få et bedre indblik i, hvordan livet på gården foregår. Man kan også fornøje sig med at samle kartofler op eller at trække gulerødder op fra jorden. Der er også mulighed for at bage pandekager og snobrød over bål, og derudover er der forskellige stande, hvor man kan smage gårdens friske produkter.

Man er velkommen til at tage sin egen madpakke med, men man kan også købe sig en frokost, som er lavet gårdens egne råvarer.

Man finder Egholm Folkefarm på adressen Egholm 50, 9000 Aalborg. Færgen til Egholm sejler to gange i timen, klokken hel og halv. Mere information om høstmarkedet kan findes på siden her.