Direktør om Maroon 5-koncert: Vi har arbejdet på det siden sommerferien

Maroon 5 kommer til Aalborg i juni næste år. Vi har talt med direktør for Aalborg Kongres og Kulturcenter, og forhørt os lidt om, hvordan man skaffer så stort et navn til byen.

Aalborg Kongres og Kulturcenter har lavet noget af et scoop ved at tiltrække det verdenskendte band, Maroon 5, til Aalborg den 5. juni 2019.

Folk på de sociale medier var overraskede over, at det lige netop er Aalborg, der som den eneste by i hele Skandinavien, får fornøjelsen af Adam Levine og Co., når især Boxen i Herning og Royal Arena i København plejer at hente de helt store navne.

Direktør for Aalborg Kongres og Kulturcenter, Nikolaj Holm, mener dog ikke, at det er overraskende at en by som Aalborg, kan formå at trække så stort et navn til. Det har de nemlig gjort før, og de var ude længe før både Herning og København.

”Aalborg er sådan set den by, der har størst historik i at hente store internationale navne til,” fortæller Nikolaj Holm, der bakker det op med antallet af træer, som store navne har plantet i forbindelse med deres besøg i Aalborg.

”De syngende træer i Kildeparken, som er en del af Kongres og Kulturcenteret, er blevet plantet af de store navne. Der er plantet 93 træer, og det er af internationale kunstnere som, Cliff Richards og Beyonce. Lang tid før Horsens, Boxen i Herning og Royal Arena i København begyndte at hente store navne, var vi allerede i fuld gang med at gøre det,” lyder det fra Nikolaj Holm.

Hvordan lykkedes det jer at få Maroon 5 til lige netop Aalborg?

”Det er jo en forhandling, og heldigvis så lykkes det jo relativt ofte i Aalborg Kongres og Kulturcenter at få store koncertnavne. Vi har en pæn historik for det, og derfor også et tæt net af samarbejdspartnere. Det handler i bund og grund om, at man ved hvem man gerne vil have, og så er det dem, man går målrettet efter,” udtaler Nikolaj Holm der fortæller hvor længe de har arbejdet på det.

”Det er noget, vi har arbejdet på siden før sommerferien. Vi har længe vidst, at Maroon 5 skulle på tourné, og så handler det jo om at lave sit grundarbejde og sikre sig for, at det i første omgang er i Danmark og i anden omgang, at det lander i Aalborg,” siger Nikolaj Holm

Mere begrænset indendørs end udendørs

I Herning er der plads til op mod 15.000 gæster i Boxen, mens der kan være lige knap tusinde mere i Royal Arena i København. Det er væsentligt flere pladser end i Aalborg, hvor der kan være op mod 3.000 i Aalborg Hallen og 5.000 i Gigantium.

De manglende pladser indendørs betyder derfor også, at der kan være visse udfordringer, men det gør det ikke svære at hente store navne. Især ikke når man har et stort udendørs areal.

Det gør det ikke sværere. Naturligvis har det sine begrænsninger, når vi skal have indendørskoncerter, at vi ikke har ligeså meget plads som i Boxen og i Royal Arena, men når vi kan lave dem udenfor, som med Maroon 5, så er begrænsningerne ikke særligt store. Udendørskoncerterne giver os flere muligheder, men det begrænser os selvfølgelig for at afholde dem i februar og marts måned. Så vi skal ind på en tourné i sommerhalvåret, og det er den udfordring vi har,” lyder det fra Nikolaj Holm.

Kan du løfte sløret for, om i har andre store navne på tegnebrættet?

”Vi ved ikke lige nu, om der kommer et store navn mere i 2018 eller 2019, men det er ikke nogen hemmelighed, at vi arbejder på flere fronter, det gør vi helt sikkert. Derudover har vi jo også Katie Melua i næste måned. Hun er også et rigtig stort navn, og hun har udsolgt i Aalborg hallen,” siger Nikolaj Holm, der slutteligt fortæller, at det hurtigst udsolgte show de nogensinde har haft, var da Jeff Dunham skulle optræde i Aalborg. Der tog det blot 20 sekunder før alle 2.500 billetter var udsolgt.