Sætter ild til pizzeria: Hvem er ham her?

Genkender du ham her? Så vil politiet meget gerne høre fra dig. Foto: Shutterstock

Politiet beder om hjælp til at få fingrene i en mistænkt brandstifter.

Forholdet er forøvet ved Milano Pizza Elling på Grundtvigsvej i Elling ved Frederikshavn, hvor en ukendt mand, med brandbar væske, forsøgte at sætte ild på pizzariet. Han ankom til fods, og han havde en hvid Ajax-dunk med sig. Heri var der benzin, som blev udhældt på stedet, hvorefter han, også til fods, forlod gerningsstedet. 

”Vores efterforskningsskridt i sagen har ikke kunnet fastlægge mistænktes identitet. Derfor offentliggør vi nu overvågningsmateriale af personen,” siger lederen af politiets efterforskning, politikommissær Carsten Straszek, der håber, at dette giver anledning til henvendelser fra offentligheden. 

”Man bør især lægge mærke til, at den mistænkte halter på sit ene ben. Ring straks til os på 114, hvis man genkender ham – eller hvis man har andre relevante oplysninger i sagen,” understreger politikommissæren. 

 

To minutter senere...

Mistænkte beskrives som:

  • 175 cm høj
  • Almindelig af bygning
  • Meget kortklippet sort hår
  • Næsten skaldet
  • Iført mørk hættetrøje, mørke jogging-bukser og sorte sko. 

Nordjyllands Politi ved fra overvågningsmaterialet, at den mistænkte indfandt sig omkring gerningsstedet ved halv tolv-tiden om aftenen, hvorefter han gik hen til et bænkesæt, hvor han sætter den hvide dunk på bordet – og derpå trækker en hætte fra sin trøje over hovedet. 

”Omkring to minutter efter løber han fra stedet, og her kan vi konstatere, at han halter på sit højre ben – og ilden blusser så op lige bagefter,” siger Carsten Straszek. 

Ingen mennesker kom noget til i forbindelse med branden, men døren til bygningen blev brandskadet, inden den blev slukket af en tililende borger med egen pulverslukker, og borgeren ringede derpå 112, hvorefter brandvæsnet ankom til stedet. 

Ved du noget? Så ring straks til Nordjyllands Politi på 114. Politiet har ingen yderligere information i sagen.