Bilist var muligvis påvirket da han ramte 12-årig på løbehjul: Nu efterlyser politiet vidner til ulykken

Kontakt Nordjyllands Politi på tlf. 114, hvis du har set eller ved noget. Foto: Shutterstock

En 12-årig pige blev mandag morgen dræbt i en tragisk færdselsulykke, da hun blev påkørt af en bil. Ulykke skete i Østervrå i Vendsyssel. Nordjyllands Politi efterlyser nu vidner.

”Ved ulykken pådrog pigen sig alvorlige kvæstelser, og hun blev på hospitalet efterfølgende erklæret for død,” siger vagtchef ved Nordjyllands Politi, Mads Hessellund. 

Politiets undersøgelser har påvist, at pigen – der blev påkørt på Brøndenvej i Østervrå, mens hun var på vej til skole – kom kørende på et el-løbehjul, men på grund af det efterforsknings-arbejde, der skal belyse hele hændelsesforløbet, kan politiet ikke udtale sig yderligere omkring disse omstændigheder. 
 
”Det skal politiets efterforskning belyse,” understreger vagtchef Mads Hessellund, men vagtchefen fremhæver, at politiet nu gerne vil høre fra eventuelle vidner, der måtte have set ulykken, eller hvis man har observeret pigen på løbehjulet på vej til skole. 

”Hvis man har oplysninger, så skal man ringe 114,” lyder det fra Mads Hessellund.  

Bilist skal fremstilles

Den bil, der ramte pigen, blev ført af en 50-årig mand, og han blev på stedet anholdt af politiet, da man fik mistanke til, at personen var påvirket under kørslen. Det skal en blodprøve nu fastslå. 

Den anholdte mand, der ikke kom til skade under ulykken, bliver i dag afhørt af politiets efterforskere, ligesom der blev foretaget en række yderligere efterforskningsskridt i sagen. 
 
Politiets jurister har, efter at have vurderet sagen, truffet beslutning om, at manden skal fremstilles i et grundlovsforhør. Det kommer efter planen til at ske ved Retten i Hjørring i morgen, 12. november 2019, kl. 08.45. Manden er sigtet for uagtsomt manddrab og kørsel i påvirket tilstand. 

Undersøgelser fortsætter 

Politi og bilinspektør har tidligere i dag arbejdet ude på uheldsstedet. Man er fortsat i gang med at afhøre og undersøge alle omstændigheder omkring den tragiske ulykke. 

”Vi kan ikke udtale os yderligere om sagens detaljer, før efterforskningen har belyst sagens omstændigheder nærmere,” understreger Mads Hessellund i en pressemeddelelse.