Efter 13 nye smittede borgere på en uge: Dansk kommune kommer med bøn

Foto: Shutterstock

I den seneste uge er der registreret 13 nye smittede i kommunen.

Nu opfordrer Vesthimmerlands Kommune alle indbyggere i kommunen til at lade sig teste for corona. Det sker efter, at antallet af smittede i kommunen er steget. Nu skal der gøres noget, skriver Vesthimmerlands Kommune på Facebook. 

"Vi appellerer til at passe på hinanden," sådan indledes et opslag på kommunens Facebook-side, der fortsætter:  

"I den seneste uge er 13 nye tilfælde af corona registreret i Vesthimmerland, hvilket minder os alle om, at vi fortsat skal passe på hinanden og være opmærksom på afstand, håndhygiejne og de gode muligheder for at blive testet."

Gik alt for hurtigt

Den nye opfordring kommer ovenpå en uge, hvor det er gået hurtigt med antallet af coronasmittede inden for kommunegrænsen i den jyske kommune.  På en uge er det samlede antal smittede i Vesthimmerland steget fra 51 til 64, viser dagens og tidligere opgørelser fra Statens Serum Institut

"Med tanke på de nye corona-tal, så minder det os om, at vi skal fortsætte med at passe på hinanden for corona-virussen er ikke væk. Smittekæderne lever fortsat i vores lokalbefolkning, så jeg vil gerne appellere til, at flere lader sig teste for corona - symptomer eller ej," siger direktør for Sundhedsforvaltningen i Vesthimmerlands Kommune, Anne Krøjer.

Derefter slår hun fast, at de nye tilfælde af corona lever som en smittekæde i lokalbefolkningen i Vesthimmerland og altså ikke på plejehjem, botilbud og andre institutioner.