Fodboldens store dramaer og populære spillere giver skolebørn lyst til at læse og skrive

Evnen til at læse og skrive kan i høj grad motiveres af elevens egne intersser. Foto: AaB

Skoleelever kan nu nemt skrive deres egne bøger om AaB gennem læringsværktøjet Skriv og læs.

Skoleelever fra femårsalderen og opefter kan nu skrive deres egne små bøger om AaB, AaB’s spillere og oplevelserne på Aalborg Portland Park.

Det er blevet en mulighed, da AaB netop har indgået et samarbejde med virksomheden WriteReader, der står bag det digitale læringsværktøj Skriv og læs, som bruges af over 86.000 nordjyske skoleelever.

Gennem Skriv og læs kan børnene på en meget brugervenlig måde udvælge billeder og selv sammensætte dem med deres egen tekst, så oplevelserne fra kampene og passionen for AaB kan komme til udtryk i personlige bøger, der nemt kan udskrives bagefter.

"Børns interesser spiller en væsentlig rolle for deres motivation til at skrive og læse. Med integrationen af AaB-billederne i læringsværkøjet Skriv og læs er det blevet lettere for børn at skabe deres egne bøger om klubben og klubbens spillere," siger Janus Madsen, skaberen af Skriv og læs.

Fodbold kan give større lyst til at læse og skrive

Skriv og læs samarbejder med mange skoler på landsplan, og i Nordjylland er der indgået aftaler med alle skoler i Vesthimmerland kommune, Rebild kommune og Hjørring kommune, samt flere af skolerne i Aalborg kommune, Brønderslev kommune og Jammerbugt kommune. Her kan børn med deres UNI-login altså skrive bøger om Hele Nordjyllands Hold både i skolen og derhjemme.

"Vi ved, at der er mange unge AaB-fans rundt omkring i Nordjylland, og hvis AaB kan hjælpe til at give nogle børn større lyst til at skrive og læse - både i skolen og derhjemme - er det selvfølgelig noget, vi meget gerne vil støtte op om," siger administrerende direktør i AaB, Thomas Bælum.

"Vi glæder os til samarbejdet, og ved selvsyn får vi allerede søndag lejlighed til at se nogle af de sikkert fantasifulde historier om AaB, når vores unge fans har mulighed for at skrive bøger i Theodors Familiezone," siger Thomas Bælum.

Det er fra kl. 13.00 på søndag muligt at skrive AaB-bøger på tablets og smartphones i forbindelse med AaB’s 3F Superligakamp mod Randers FC. Her vil grundlæggeren af Skriv og læs, Janus Madsen, også være til stede for at hjælpe og vejlede med at lave de digitale bøger.