AaB skal deltage i ny eSuperliga - Starter den 5. november

Fra den 5. november bliver det muligt at heppe på AaB i en ny virtuel Superliga, når der blændes op for eSuperliga, hvor 16 hold skal dyste om at blive danske mestre på det virtuelle græs.

Hvis du er AaB fan men til gengæld aldrig har haft den helt store fidus til FIFA-spillene, så kan det være, at du har en god grund til at interesse dig for dem nu. Superligaen har netop offentliggjort på et pressemøde, at de stifter en eSuperliga som kommer til at bestå af 16 hold, og her deltager AaB.

Alle holdene i Superligaen undtaget FC Nordsjælland har valgt at deltage i eSuperligaen, som også får deltagelse af de tre 1. Divisionsklubber, FC Helsingør, Lyngby og Silkeborg IF. Turneringen stiftes i samarbejde med Dreamhack, der står bag en stor række store internationale e-sportturneringer.

”Vi er enormt stolte af at kunne løft sløret for eSuperliga. Flere af Superliga-klubberne har været i gang med esport et stykke tid, mens det for andre er ret nyt. Derfor er vi meget glade for samarbejdet med Dreamhack, de har mange års international erfaring med afvikling af den her type turneringer. Vi ser frem til at levere et esport-produkt på af høj kvalitet, som kan matche det, der leveres på grønsværen,” lyder det fra Superligaens direktør Claus Thomsen.

eSuperligaen starter den 5. november

Den nye eSuperliga skydes i gang den 5. november, hvor den løber de følgende syv uger. Hvert hold skal bestå af minimum to spillere og maksimum fem spillere. To af spillerne på holdet skal være professionelle.

Når AaB skal i kamp, vil det ske ved at to af spillerne skal i aktion. Hvert hold skal spille to kampe både en ude- og en hjemmekamp.

eSuperligaen består af et grundspil, og når det er afviklet, vil de bedste otte hold gå videre til det afgørende slutspil. Her skal holdene dyste om de øverste pladser og den samlede præmiepulje på 365.000 kroner.

Hvis du godt kunne tænke dig at se AaB-spillerne i aktion i eSuperligaen, så kan du glæde dig over, at Discovery Network har købt rettighederne til turneringen, som de kommer til at transmittere både på TV og som streaming.

For en god ordens skyld er det vigtigt at nævne, at det naturligvis ikke er Superligaspillerne fra AaB, der skal deltage i eSuperligaen, men derimod esportudøvere.